Beneficiile mierii de albine pentru sanatate

0
364

Considerata a fi cel mai bun indulcitor natural, mierea este un lichid vascos produs de albine in urma recoltarii nectarului florilor vizitate. Depozitat in faguri in vederea intretinerii intregii familii de albine, mierea este recoltata de catre apicultori si utilizata in diverse scopuri, atat in alimentatie cat mai ales in medicina. Istoricul unuia dintre cele mai des folosite produse alimentare este unul evident, inca de acum cateva mii de ani discutandu-se intens despre beneficiile sale asupra organismului.

Mierea de albine a fost utilizata cu succes in medicina, pentru tratarea numeroaselor afectiuni descoperite de-a lungul timpului, cat si in industria alimentara, consistenta sa de natura energetica si zaharoasa oferind organismului mult mai multe beneficii decat zaharul.

Cum se imparte mierea de albine ?

Clasificarea mierii se face in functie de numeroase criterii, diversele sortimente prezente pe piata dispunand de proprietati diferite, fiecare dintre acestea fiind recomandate pentru anumite tratamente medicale sau pentru uzul alimentar.

  • dupa provenienta: miere extraflorala si florala;
  • dupa consistenta: lichida sau solida(cristalizata);
  • dupa natura plantelor(florilor): monoflora si poliflora;
  • dupa culoare: aurie(cea mai populara), galbena, galben-verzuie, bruna sau chiar incolora.

Consumul de miere este recomandat tuturor persoanelor care nu detin o alergie la acest aliment sau care nu au primit o interdictie medicala de a-l consuma. Astfel, indiferent de varsta sau de cat de sanatos considerati ca sunteti, puteti beneficia de un aport consistent de substante nutritive sau va puteti folosi de caracteristicile sale in vederea tratarii anumitor afectiuni.

Mierea de albine in alimentatie

Din punct de veder alimentar, mierea este utilizata indeosebi pe post de indulcitor, concentratia de zahar a acestui produs ridicandu-se la un procent de aproximativ 85%. Astfel, zaharul prezent in miere intr-o forma naturala va ofera un plus de energie si ajuta la echilibrarea dietei voastre prin adaugarea unui numar relativ scazut de calorii. Usor de asimilat, mierea contine si numeroase vitamine si minerale extrem de utile organismului, medicii recomandand consumul zilnic de miere de albine.

Mierea si efectele benefice pentru sanatate

De partea cealalta, latura terapeutica pe care o prezinta mierea de albine este una evidenta inca din cele mai vechi timpuri, pret de mii de ani fiind utilizata cu succes pentru tratarea anumitor afectiuni respiratorii, digestive, nervose sau chiar nutritive. Conform cercetatorilor, o dieta pe baza de miere va ajuta sa va feriti de nenumarate afectiuni, pacientii avand la dispozitie numeroase tipuri de miere cu proprietati diferite.

Este indicat sa consumati miere naturala si sa fiti atenti la doza zilnica, cel mai in masura sa va stabileasca un program alimentar fiind medicul nutritionist. Acelasi lucru se poate spune si despre tratamentele pe baza de miere de albine, persoanele cu anumite afectiuni fiind in postura de a solicita un consult de specialitate inainte de a apela la un remediu natural.

Mierea de Manuka

Acest tip de miere de albine este deosebita, nu numai în ceea ce privește gustul, dar si în ceea ce privește proprietatile sale, deoarece contine zaharuri complexe, enzime vii si alti compuși care apar în mod natural.

Miere De Manuka KFactor 16 RAW 100% Naturala 500g WEDDERSPOON

Intotdeauna RAW, nepasteurizata si fara organisme modificate genetic, Mierea de Manuka Wedderspoon Kfactor 16 este unul dintre cele mai apreciate sortimente de Miere de Manuka, pe care le poti cumpara online din magazinul cu produse naturiste Vegis.

Miere De Manuka KFactor 16 RAW 100% Naturala 500g WEDDERSPOON

Aceasta miere de calitate superioara, isi va gasi rapid intrebuntari in casa ta, atat ca remediu natural antibiotic, cat si ca produs cosmetic natural de ingrijire a pielii sau ca aliment de baza, pe care il poti consuma zilnic.

Mierea de albine ajuta tenul cu probleme

Mierea de albine are efect cicatrizant si antioxidant, fiind folosita cu succes in tratamentele cosmetice, atat datorita calitatilor sale nutritive, de vindecare si hidratare, precum si continutului bogat de vitamine si minerale.

Exista numeroase tratamente naturale pentru ten cu miere de albine, in urma caruia tenul tau devine mai luminos, iar ridurile se atenueaza.

De asemenea dupa extractia punctelor negre si a cosurilor, poti sa aplici miere pe fata pentru a ajuta ajuta pielea sa se vindece mai repede.

Previous articleManualul stimei de sine recenzie
Next articleManualul femeii de succes – Andra Olarean recenzie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here