Manualul stimei de sine recenzie

0
360

Stima de sine este o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor în societatea în care trăim, însă cel mai mult această problemă pare să afecteze persoanele de sex feminin. Acest lucru se întâmplă din cauza așteptărilor pe care societatea le are de la femei și nu întotdeauna este la fel de ușor pentru fiecare să se ridice la standardele celor din jur.

Prin urmare, stima de sine nu poate rămâne la un nivel stabil în cadrul psihicului feminin, căci greutățile zilnice și situațiile neplăcute întâmpinate des de orice femeie în viața sa își lasă puternic amprenta și o fac să se întrebe constant dacă este suficient de bună pentru a avea parte de fericire, iubire și afecțiune.

Manualul stimei de sine

În cartea lui Glenn R. Schiraldi sunt explicate toate aceste aspecte delicate, la care nu prea ne face plăcere să ne gândim, dar totuși ele ne impactează viața de zi cu zi. Stima de sine este punctul cheie al oricărui psihic sănătos, iar uneori se întâmplă să clacăm din cele mai simple motive tocmai pentru că stima noastră de sine nu e suficient de ridicată. Aceasta se formează în copilărie, cu ajutorul părinților, iar apoi este fortificată sau, dimpotrivă, dărâmată de către societate, revenind responsabilitatea noastră aceea de a ne menține optimiști și pozitivi în ceea ce privește imaginea noastră interioară.

De ce intră unii oameni în relații toxice sau de ce nu putem comunica așa cum ne-am dori?

Din cele 252 de pagini ale acestei cărți, aflăm răspunsuri la diferite întrebări precum: de ce intră unii oameni în relații toxice sau de ce nu putem comunica așa cum ne-am dori într-o relație de cuplu?

S-ar putea să nu fim complet conștienți de felul în care singuri ne blamăm pentru diverse lucruri care nu sunt vina nimănui de fapt, împovărându-ne astfel și pe noi, cât și pe cei din jur. Atunci când imaginea noastră asupra propriului sine este una de slabă calitate, cei din jur ne vor trata întocmai cum o facem și noi. Tocmai de aceea stima de sine, respectul și grija față de mințile și corpurile noastre, în special ca femei, trebuie să fie tot timpul la un nivel înalt.

Femeile sunt mult mai predispuse la anxietate și depresie decât bărbații

Femeile sunt mult mai predispuse la anxietate și depresie decât bărbații, iar acest lucru se întâmplă pentru că ne-a fost impus un nivel mult mai înalt care presupune mai multă atenție față de felul în care ne îmbrăcăm sau îngrijim. Glenn R. Schiraldi explică cu lux de amănunte cât de ușor poate fi distrus acest echilibru aparent pe care oamenii consideră că-l au în viețile lor, uitând să ia în calcul cât de fragilă este de fapt stima de sine pentru ființele umane.

Acest manual trebuie citit de orice persoană, indiferent dacă gândește că are o stimă de sine ridicată sau scăzută, căci orice om ar trebui să fie conștient de modurile prin care-și poate îmbunătăți imaginea și comunicarea cu ceilalți.

Cum sa ai o viață sentimentală mai avantajoasă?

O imagine negativă asupra sinelui conduce numai la dezastre, iar acest lucru poate fi prevenit cu ușurință atunci când poți identifica aspectele nepotrivite din felul în care ai grijă de propriul tău suflet.

Orice femeie are nevoie să știe că valoarea sa nu depinde de un bărbat sau o relație, la fel precum un bărbat trebuie să înțeleagă faptul că un nivel mai mare de control asupra relației nu înseamnă neapărat umplerea golului pe care-l lasă lipsa sa de stimă de sine.
Există confuzii comune în ceea ce privește limitele respectului și înțelegerii dintre oameni, însă această carte le explică pe cele mai comune și este un bun îndrumător în ceea ce privește o viață sentimentală mai avantajoasă.

Recomand cartea, o poți cumpăra online de pe Libris, așadar, tuturor celor care se simt singuri în grijile pe care le au față de imaginea lor, căci trebuie să nu uităm faptul că nimic nu e mai uman decât îndoiala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here