Cum să-ți construiești o ținută smart casual de la 0?

Câștigând tot mai mult teren de-a lungul timpului, stilul vestimentar smart casual, a ajuns să fie unul dintre cele mai populare, atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților. Acesta presupune o îmbinare între formal și elegant, preluând accente din ținutele business, și care îți oferă posibilitatea de a le purta atât când mergi la birou, dar și când ieși în oraș cu prietenii. 

Iată cum îți poți construi o ținută smart casual și care sunt regulile de care trebuie să ții cont: 

  1. Include în ținuta ta piese vestimentare clasice 

După cum a fost deja menționat, stilul smart casual presupune și eleganță, motiv pentru care în dulapul tău trebuie să se regăsească câteva piese clasice, pe care le poți purta oricând, indiferent de trendurile care vin și pleacă. Printre cele mai importante articole pentru femei se află cămașa albă, pantalonii de „costum” și evident acea rochie neagră salvatoare în orice situație. Pentru partea masculină lucrurile nu sunt foarte diferite. Orice bărbat trebuie să dețină în garderoba sa o cămașă albă, pantaloni de costum, sacou și tricouri polo.  

  1. Adaptează ținuta la locul în care mergi 

Smart casual este un stil versatil ce poate fi purtat în extrem de multe situații de la mers la birou până la nunți de zi. De aceea, va trebui să îți adaptezi ținuta în funcție de locație, tocmai pentru a fi îmbrăcat cât mai corect. Astfel, atunci când vorbim de ocazii de business (întâlniri cu clienții sau partenerii) alege să îți creezi un outfitt inspirat cât mai mult din ținutele de business: tricou cu sacou și pantaloni de costum, cămașă cu blugi și, dacă este frig, poți pune peste un pulover cu guler sau, pentru femei, te poți folosi de rochia neagră, accesorizată cu un sacou. Însă, în situațiile care nu impun un anumit cod vestimentar, poți să alegi ținute în care te simți confortabil, cum ar fi blugi și cu tricou simplu sau cu un tricou polo. Dacă dorești, poți opta pentru un tricou cu o cămașă desfăcută deasupra, în cazul bărbaților. 

  1. Acordă o importanță deosebită încălțărilor

În crearea ținutelor ține cont de faptul că o mare diferență o face încălțămintea pe care o alegi. Cel mai des ținutele smart-casual sunt axate pe încălțăminte comodă, lejeră, cum ar fi pantofi sport. Însă, în cazul femeilor, acestea se pot orienta și către cei puțin mai formali, cum ar fi pantofii de damă de pe Kalapod.net, deoarece există o mulțime de modele perfecte pentru un outfit de acest tip. Fiind un stil mixt, creat din eleganță și un stil comod, totul ține de adaptarea la situațiile pentru care pregătești ținutele. 

În concluzie, trebuie să se cunoască faptul că acest stil nu te limitează și nici nu-ți îngrădește creativitate, ba chiar mai mult este un stil care te va ajuta să-ți creezi ținute potrivită ție de la piesele vestimentare cumpărate, până la paleta de culori de culori pe care o folosești și o îndrăgești. 

 

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here