Multe femei evită să poarte ruj de buze în zilele călduroase de vară din motive obiective. Poate fi foarte dificil să găsești un ruj de buze care nu devine prea lipicios și care rezistă la temperaturi ridicate sau umezeală. În plus, este foarte important ca și buzele să își mențină aspectul radiant, hidratat și sănătos pe tot parcursul zilei, chiar și în aceste condiții. 

Iată care sunt caracteristice unui ruj de buze perfect pentru sezonul cald:

 

  • Asigură hidratare optimă 

 

Buzele uscate și crăpate nu sunt doar o problemă cu care oamenii se confruntă numai pe durata iernii. Expunerea frecventă la soare și trecerea de la căldură la aer condiționat pot avea același efect negativ. În plus, pielea de pe buze este mai subțire în comparație cu pielea de pe restul corpului și nu conține glande uleioase, care blochează umiditatea. De aceea, este important să alegi un ruj de buze care, pe lângă faptul că oferă strălucire, contribuie și la hidratarea optimă a buzelor, fără a le face grase sau lipicioase.

 

  • Au ingrediente organice

 

Un ruj de buze care conțin ingrediente naturale, organice, precum uleiuri de plante și substanțe organice poate oferi o mai bună protecție a buzelor, decât variantele clasice. Aceste ingrediente sunt bogate în vitamine și antioxidanți esențiali care vor contribui la repararea pielii deteriorare și previn uscarea buzelor. În timp ce alegi rujul de buze, nu uita să cauți informații care să îți ateste că produsul conține numai ingrediente provenite din surse sustenabile și nu a fost testat pe animale.

 

  • Se asortează cu tonul pielii 

 

Din acest punct de vedere, este bine să optezi pentru rujuri de buze care au nuanțe apropiate de tonul pielii tale. Dacă ai un ten deschis la culoare, nuanțele de nud și roz deschis sunt cele mai potrivite. Pentru femeile cu un ten neutru spre închis, cele mai bune opțiuni sunt nuanțele pastelate, coraiul, dar și roșul aprins. Nu uita că buzele pot arăta foarte diferit și din cauza unor factori precum expunerea la soare și tehnica de machiaj aleasă – vezi gama de rujuri de la 1001cosmetice.ro și alege nuanța care te pune cel mai bine în valoare!

 

  • Oferă protecție solară

 

În lunile de vară, este deosebit de important să îți protejezi buzele împotriva razelor dăunătoare ale soarelui. De aceea, un ruj de buze care oferă protecție cu SPF îți va menține buzele sănătoase și hidratate pe tot parcursul zilei. Alege un ruj care are cel puțin SPF 30 și nu uita să îl reaplici la 4-5 ore, conform recomandărilor medicilor dermatologi. În plus, multe rujuri tip balsam conțin antioxidanți și substanțe care vor ameliora senzația de arsură sau iritațiile de la soare. 

Alege un ruj de buze care întrunește aceste caracteristici și oferă-ți șansa să strălucești fără griji chiar și în cele mai călduroase zile!

Sursă foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here