Franța este una din cele mai frumoase țări din Europa și probabil, din lume. Atunci când discutăm despre Franța, ne vin în minte turnul Eiffel, muzeul Louvre și faimoasele croissante franțuzești. Însă această țară este în topul preferințelor turiștilor datorită diversității de peisaje, destinații turistice naturale și culturale. De la plajele Mării Mediterane, la pârtiile de schi din Alpii francezi, la castelele răspândite pe tot teritoriul și gastronomia deosebită, Franța este de mai bine de două decenii, cea mai populară destinație turistică, primind anual zeci de milioane de vizitatori din toate colțurile lumii. Capitala acesteia, Parisul, supranumit și Orașul Iubirii, este unul din cele mai emblematice orașe din lume, plin de cultură și istorie. Deși atunci când decizi să vizitezi Franța, o faci în mare parte pentru atracțiile turistice cunoscute precum turnul Eiffel și catedrala Notre-Dame din Paris, astăzi vom trece în revistă câteva locații turistice care nu sunt atât de bine cunoscute, dar care cu siguranță merită vizitate și te vor impresiona.

Iată ce locuri nu trebuie să ratezi dacă plănuiești să vizitezi Franța

 

  1. Eguisheim – este unul din cele mai frumoase sate din regiunea Alsaciei, fiind votat în anul 2013 ca sat favorit al francezilor. La distanță de doar o oră cu mașina de Strasbourg, Eguisheim te va cuceri instant cu fațadele sale colorate, străzile cu piatră cubică și casele specifice franțuzești, ducându-te cu gândul direct la epoca renascentistă. 
  2. Menton – supranumit și perla Rivierei Franceze, Menton este unul din cele mai colorate orașe ale Franței. La o distanță de condus de o oră de la aeroportul din Nisa, Menton cu siguranță te va impresiona prin plajele sale fine, clădirile colorate și grădinile bogate în arbori de lămâi. Puțin cunoscut de către turiști, Menton a devenit rapid locația preferată a turiștilor de pe Coasta de Azur. 
  3. Étretat – oraș pe coasta de nord a Franței, cunoscut pentru stâncile și formațiunile de piatră impresionante, Étretat este o atracție turistică care a inspirat mulți artiști de-a lungul timpului.
  4. Gorges du Verdon – este unul din cele mai mari canioane ale Europei, sculptat de către râul Verdon. Situat în sudul Franței, la o distanță de aproximativ 2 ore cu mașina de Riviera Franceza, acest canion este faimos pentru apele sale cristaline și stâncile sale albe. Turiștii vin aici pentru a practica sporturi de apă precum rafting sau plimbările cu caiacul. 
  5. Muntele Saint-Michel – poate cea mai populară atracție turistică din lista noastră, acesta este unul din simbolurile Franței, fiind localizat la aproximativ 1600 m de coasta Normandiei. Face parte din patrimoniul UNESCO și este vizitat anual de câteva milioane de oameni. Locul este popular pentru orașul medieval dimprejurul abației benedictine, precum și pentru mareele puternice din jurul insulei.

      Pentru a ajunge în aceste locații, trebuie să iei în calcul câteva aspecte. În primul rând, poți rezerva un bilet de avion până la cel mai apropiat aeroport de locația unde dorești să ajungi sau poți alege serviciile de transport de persoane România – Franța, oferte pe care le găsești pe site-ul celor de la Tabitatour.ro. Ulterior, cel mai probabil vei fi nevoit să închiriezi o mașină și să conduci până la destinațiile dorite. 

Drumul poate fi puțin complicat, dar având în vedere frumusețea acestor locuri, cu siguranță va merita efortul.

 

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here