Bijuteria Mataranga

Inelele sunt accesoriile nelipsite din garderoba unei doamne. Mici şi delicate, simple sau complexe, cu sau fără pietre, inelele prezintă un punct de maxim interes. Chiar şi domnii sofisticaţi aleg să îşi accesorizeze ţinuta prin purtarea inelelor. Inelul a avut de-a lungul timpurilor anumite semnificaţii. Prin purtarea unui anumit tip de inel sau prin poziţia lui pe un deget anume, se creiona statutul social sau personalitatea posesorului. Au fost timpuri în care se opta pentru o accesorizare opulentă şi stridentă, tocmai pentru  a localiza social persoana, dar au fost şi vremuri în care simplitatea era mult apreciată.

Inelul pe degetul potrivit

Tendinţele actuale permit purtarea inelelor pe oricare deget se doreşte. Chiar mai mult, persoanele îndrăzneţe, dornice să îşi exprime personalitatea şi caracterul, aleg accesorizarea tuturor degetelor, un tablou destul de încărcat, însă asumat de adepţii acestui stil.

Degetul inelar

Evident, degetul inelar este cel mai des ales drept  gazdă pentru un inel, fie el de logodnă sau nu. Ca simbolistică, acesta a trecut prin filtrele timpului, reprezentând dintotdeauna iubirea eternă, eleganţa şi frumuseţea. Cele care aleg să poarte inelul pe acest deget, exprimă creativitate şi deschidere spre frumos. În ceea ce priveşte tipul de inel indicat pentru acest deget, se va avea grijă să pătreze o proporţie între forma palmei şi mărimea inelului. O palmă delicată, va fi frumos accesorizată cu un inel simplu. Unei  palme mari şi puternice, i se vor potrivi modele masive, chiar lunguieţe.

Degetul mijlociu

A purta un inel pe degetul mijlociu, denotă echilibru, asumare şi curaj, deschidere spre spiritualitate şi mister. Pentru acest deget se aleg inele mari, care vor puncta mijlocul palmei, creând o imagine echilibrată. În cazul în care se alege modelul de inel delicat şi simplu, atunci se poate opta pentru  purtarea a două inele aur fără pietre,  atât pe degetul mijlociu, cât şi pe inelar.

Degetul arătător

Inelul purtat pe degetul arătător simbolizează ambiţie, hotărâre şi optimism. Pentru acest deget se recomandă inele cu un design atrăgător, chiar şi de dimensiuni mari dacă formatul palmei permite. Nu se recomandă alăturarea altor inele pe mâna respectivă.

Degetul mare

Istoricul purtării inelului pe degetul mare, oferă date legate de simbolistica acestuia. Se pare că acesta era degetul oamenilor bogaţi, bazându-se pe un calcul raţional, precum faptul că pentru crearea unui inel potrivit acestui deget era nevoie de mult material, astfel că produsul final era mai scump. Cei care aleg astăzi să poarte inele pe acest deget, vorbesc lumii despre o voinţă puternică şi despre o atenţie sporită la detalii. Se poate opta între inele cu un format dreptunghiular, oval sau simplu.

Degetul mic

Nu sunt puţine persoanele care poartă inel pe cel mai delicat deget. Se pare că în secolulu XIX, acesta a fost chiar degetul care simboliza dragostea, astfel că  bărbaţii care purtau două inele pe degetul mic al mâinii stângi, arătau lumii că sunt căsătoriţi. Astăzi, cei care deţin o mare putere de dominare şi convingere, tind să îşi poarte inelul preferat pe degetul mic. Pentru acest deget se recomandă inele delicate, însă atâta timp cât va fi singurul inel de pe mână, iar palma este masivă,  se poate opta şi pentru un inel mai impunător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here