Implanturile dentare, atat de versatile incat ofera solutia ideala pentru fiecare pacient!

Dintii lipsa pot sa genereze, pe langa aspectul neplacut, si numeroase probleme de sanatate, care afecteaza nu numai cavitatea bucala, ci intregul proces al digestiei, cu efecte daunatoare mai largi. Prin urmare, alegerea unui tratament cu implanturi dentare este absolut necesara, astfel incat starea de sanatate sa fie cat mai putin afectata, iar increderea in sine sa fie recapatata rapid.

Din fericire, cele mai recente cuceriri tehnologice din domeniul medicinei dentare ii permit fiecarui pacient adult – indiferent de varsta sau de natura problemei cu care se confrunta – sa gaseasca solutia ideala pentru cazul sau. Iata care sunt cele mai frecvente recomandari ale medicilor stomatologi de la clinica Dental Premier!

Implanturi dentare plasate direct in os

Aceasta este solutia cea mai comuna, recomandata acelor pacienti care nu se confrunta cu probleme suplimentare. Surubul care inlocuieste radacina dintelui este fabricat din materiale biocompatibile, precum titan, zirconiu sau tantal.

O varianta mai complexa a acestui tratament – recomandata pentru pacientii care sufera de resorbtie osoasa severa – este reprezentata de implanturile zigomatice, care au o lungime superioara. Ele se insereaza in maxilarul superior, strabat sinusurile, iar varful este ancorat direct in osul pometelui, cunoscut si sub numele de os zigomatic.

In cazul implanturilor zigomatice, operatia de inserare este una complexa, care necesita colaborarea interdisciplinata a unei echipe de specialisti: anestezist, chirurg oro-maxilo-facial, chirurg dento-alveolar si specialist in protetica dentara.

implanturi dentare
implanturi dentare

Implanturi dentare subperiostale

Aceste suruburi sunt plasate sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. Solutia se dovedeste potrivita pentru pacientii care nu au suficient os natural sanatos si nici nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa.

In acest caz, este utilizat un schelet din titan 100% biocompatibil, realizat cu ajutorul laserului, care acopera complet osul maxilar sau mandibular si care ofera suport stabil si precis pentru lucrarea fixa.

Implanturi dentare in aceeasi zi

Solutia cunoscuta sub numele de dinti intr-o zi permite plasarea unui dinte temporar, adica a unei coroane dentare provizorii fixe, in aceeasi zi in care se desfasoara si operatia de inserare.

In cazul acestor tipuri de restaurari dentare totale se utilizeaza doua tipuri de implant: drept si angular la 35 de grade, pe care este atasata initial, la numai cateva ore dupa inserare, lucrarea provizorie fixa, iar apoi dintii ficsi definitivi.

Sistemul se adreseaza persoanelor care mai au putini dinti ramasi pe arcade, cu indicatie de extractie, precum si persoanelor edentate. Principalul avantaj consta in reducerea considerabila a timpului necesar vindecarii, iar solutia se dovedeste durabila in timp.

Mini implanturi dentare

Cunoscute sub denumirea prescurtata de MDI, aceste suruburi au dimensiuni mai mici si sunt mai inguste decat cele folosite in mod obisnuit. La fel ca cele de dimensiuni mai mari, sunt introduse direct in os. Ele sunt plasate prin tehnici mai putin invazive si sunt utilizate, in principal, pentru stabilizarea unei proteze dentare inferioare.

Astfel, pentru fiecare pacient, indiferent de numarul dintilor pierduti si de felul in care a aparut aceasta problema, se poate gasi o solutie. Medicul stomatolog identifica tipul de implanturi dentare ideale pentru fiecare caz in parte si, odata urmat acest tratament, problemele sunt rezolvate pe termen lung, posibil chiar pentru intreaga viata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Top seriale de dragoste recomandate femeilor

Una dintre cele mai relaxante activități, pe lângă lectură, poate fi urmăritul serialelor online. Dacă vă alocați cel puțin patruzeci de minute în fiecare...

Deep Forest Fest 2023 – Explorează „partea întunecată” a muzicii

Deep Forest Fest revine în Râmnicu Vâlcea pentru o nouă ediție incendiară! Dacă și tu ești unul dintre fanii înrăiți ai muzicii electronice, în...

Cadouri potrivite pentru femei, speciale și semnificative

Alegerea unui cadou este întotdeauna un proces dificil, mai ales când destinatarul este o femeie frumoasă. Doamnele sunt în general, pretențioase. Dar nu trebuie să disperi,...

Produse Menstruale Reutilizabile – Chilotis.com

În ultimele decenii, conștientizarea privind impactul negativ al deșeurilor asupra mediului a crescut semnificativ. Pe măsură ce oamenii devin tot mai preocupați de reducerea...

Compatibilitatea telefoanelor cu ceasurile inteligente de pe piață

Un ceas inteligent este un computer care poate fi purtat sub forma unui ceas de mână; ceasurile inteligente moderne oferă o interfață cu ecran...