Meseria de sofer este frumoasa si foarte atractiva din punct de vedere al veniturilor. Foarte putine femei se incumeta sa faca scoala de soferi categoria C sau D si sa construiasca o astfel de cariera.

Din fericire, meseria de sofer profesionist nu mai este chiar atat de grea precum era odinioara. Foarte multe dintre masinile care circula astazi pe strazi au cutii automate si sunt foarte usor de condus. La Instructorultau.ro, o scoala de soferi categoria C Brasov, poti chiar sa urmezi cursurile pe un camion cu cutie automata. Astfel, pentru a fi sofer de masina mare nu ai nevoie de forta sau de abilitati deosebite, ci doar de foarte multa atentie. Orice femeie poate urma o astfel de scoala si orice femeie se poate bucura de avantajele pe care le aduce meseria de sofer.

Care sunt avantajele oferite de meseria de sofer pentru o femeie?

  • Partea financiara. Meseria de sofer pe camion este una dintre cele mai bine platite meserii de la acest moment. Partea buna este ca nu exista o concurenta foarte mare pentru aceasta meserie, majoritatea companiilor din tarile vestice luptandu-se pentru a angaja soferi buni. Daca termini scoala, ai toate sansele de a te angaja imediat;
  • Meseria este una frumoasa, care iti permite sa calatoresti foarte mult prin lume. In fiecare zi vei schimba peisajul si poti cunoaste locuri noi;
  • Programul este flexibil. Nu este un program standard, de 8 ore, de la 9 la 5, ci este un program pe care il poti stabili cu dispecerul de la firma pentru care lucrezi. Poti alege sa ai mai multe zile libere sau poti alege sa conduci la anumite ore;

Daca alegi sa fii soferita pe camion, dupa ce ai urmat scoala de soferi si te-ai vazut cu permisul in buzunar este bine sa tii cont de cateva lucruri. In primul rand, trebuie sa stii ca intri intr-un domeniu destinat, in cea mai mare parte barbatilor. Poti intampina rezistenta destul de mare din partea unor soferi care ar putea considera ca locul tau nu este la volan.

De asemenea, trebuie sa renunti la hainele elegante, deoarece meseria de sofer poate insemna si noroi, ulei de masina sau situatii in care ai nevoie de haine cat mai confortabile.

Nu in ultimul rand, orice cursa poate sa insemne un risc. majoritatea soferilor dorm in parcari pentru tiruri sau in moteluri iar riscurile nu sunt intotdeauna cele mai mici.

Daca treci peste toate neajunsurile insa, o astfel de masina iti poate aduce extrem de multe beneficii si te poate ajuta sa evoluezi, atat in viata, cat si in cariera.

Sfaturi utile

  1. Ai grija la scoala de soferi pe care o urmezi;
  2. Nu te astepta la un tratament preferential, doar pentru ca esti femeie;
  3. Asigura-te ca ai intotdeauna la indemana contactul unui service specializat!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here