Wednesday, November 29, 2023

Cum îţi revigorezi aspectul pielii odată venirea frigului

După o perioadă lungă cu vară târzie în care te-ai bucurat de plajă și relaxare, pielea ta resimte efectele expunerii la soare, umiditate, căldură și aer condiționat. Cu trecerea la temperaturile mai reci, trebuie să acorzi o atenție specială îngrijirii pielii pentru a o menține sănătoasă și luminoasă.

Temperaturile scăzute și condițiile meteorologice aspre pot slăbi bariera naturală a pielii, permițând factorilor nocivi din mediu să pătrundă în adâncimea dermului, cauzând inflamații, sensibilitate și roșeață.

Specialiștii în estetică vin cu câteva recomandări şi sfaturi cheie pentru a-ți adapta rutina de îngrijire a pielii în sezonul de toamnă, descoperă-le în acest articol de sanatate.

Acordă timp pentru curăţare

Pentru a-ți  menține piele curată și fără reziduuri, este crucial să te speli pe față dimineața și seară. Procesul natural de reînnoire a pielii poate duce la acumularea de celule moarte la suprafața pielii, care trebuie eliminate înainte de a aplica orice produs de îngrijire. Poți începe prin a folosi geluri blânde, adaptate tipului de piele şi dischete din silicon cu peri mărunți și, ulterior, poți  utiliza demachiante sub formă de lapte sau cremă, acestea sunt ideale pentru majoritatea tipurilor de ten.

Include în rutină produse cu acid hialuronic şi pe cele pe bază de apă

Experiența expunerii la încăperile încălzite și vântul rece poate afecta negativ pielea. Hidratarea devine esențială în această situație, iar acidul hialuronic este un ingredient cheie pentru menținerea nivelului optim de hidratare. Folosește un ser cu acid hialuronic dimineața și seara, imediat după curățare, pe pielea ușor umedă. Nu uita să consumi suficientă apă pentru a-ți menține pielea bine hidratată.

Reconstruiește bariera pielii cu seruri bogate în probiotice, vitamina B şi creme hidratante

Pentru a ajuta la regenerarea și consolidarea barierei pielii afectate de factorii externi, alege produse cosmetice care conțin probiotice, vitamine, ceramide și lipide, adesea aceste elemente sunt găsite în cremele hidratante. Acestea previn pierderea de apă la nivelul a pielii și mențin pielea hidratată. Utilizarea unei creme hidratante după aplicarea serului cu acid hialuronic creează un strat protector la suprafața pielii, menținând apa în celule, mai ales în condițiile de scădere a temperaturilor. Tenul gras sau cu tendințe acneice ar trebui să folosească creme hidratante cu textură lejeră, în timp ce tenul uscat are nevoie de creme bogate în uleiuri și nutrienți, mai ales în timpul nopții.

Nu uite de exfoliere

După temperaturile văratice, pielea trebuie supusă unui proces de exfoliere profundă, așa vei elimina eficient celulele moarte, permițând pielii să primească îngrijirea corespunzătoare. Există diverse metode de exfoliere, inclusiv cele realizate de în clinicile de estetică, prin procedee de microdermoabraziune, peeling cu ultrasunete și peeling cu acizi AHA. Exfolierea poate fi realizată şi acasă utilizându-se măşti nutritive sau produse cu acizi AHA şi AHB sau cu acid lactic, procedura trebuie completată de includerea în rutină a unor  produse de îngrijire care susțin bariera de protecție, este recomandată pentru o piele sănătoasă.

Retinolul – indispensabil în rutină zilnică 

Retinolul (vitamina A) este un ingredient benefic pentru piele, deoarece accelerează reînnoirea celulelor, reglează producția de sebum și estompează petele pigmentare. Este recomandat să începi treptat utilizarea retinolului în lunile mai reci, asigurându-te că aplici și un factor de protecție solară ridicat dacă îl utilizezi vara. Folosirea regulată a retinolului în rutina ta de îngrijire, seara, poate avea efecte pozitive asupra aspectului și sănătății pielii tale.

Nu uita de cremă cu factor ridicat de protecție solară

Nu ignoră protecția solară nici în sezonul rece. Razele UV pot avea un impact negativ asupra pielii în orice sezon, deci este imperativ să incluzi o cremă cu protecție solară ridicată în rutina ta zilnică. Cremele cu protecție UV pe bază de minerale sunt ideale pentru a permite pielii să respire și pentru a crea o bază bună pentru machiaj.

Ai grijă la alimentaţie

Aspectul pielii este direct influențat de alimentele consumate. Nu uita să menţii o dietă bogată în nutrienți, adaptată sezonului de toamnă. Fructele și legumele de sezon, precum dovleacul bogat în beta-caroten, contribuie la reînnoirea celulelor, menținerea sănătății pielii și stimularea producției de colagen.

În final, pregătește-ți pielea pentru sezonul de toamnă adoptând aceste sfaturi de îngrijire pentru a menține o piele sănătoasă și radiantă. Te poţi bucura de un ten luminos chiar şi când temperaturile sunt negative. Nu uita  ai grijă de tine, eşti frumoasă nu ezita să arăţi acest lucru!

Other Articles

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here