Coroane dentare  – când, cum, de ce?

Astăzi, dinții frumoși sunt esențiali pentru oricine. La fel ca albul dinților, estetica este văzută și ca un simbol al sănătății, farmecului și succesului.

De ce să îți pui o coroană dentară?

Un exemplu adesea folosit pentru a explica cum arată un dinte devitalizat este cel al unei ramuri moarte dintr-un copac; ramura pare a fi încă solidă, dar este drenată de esența ei (seva) și se poate rupe în orice moment, creând mai multe daune restului copacului. Amplasarea unei coroane dentare la prodent dr. Gruia ajută la conservarea dintelui, dar și la protejarea structurii dentare a maxilarului. Un dinte devitalizat care nu este protejat de o coroană se va rupe în bucăți mici până când trebuie îndepărtat complet.

Coroanele dentare ajută, de asemenea, la limitarea problemelor pe care le poate cauza altor dinți sănătoși. Într-adevăr, un dinte bolnav, dacă nu este protejat de o coroană dentară, riscă să afecteze ceilalți dinți, la fel ca o gripă care se răspândește.

O preocupare principală când mergi la dentist este costul. Totuși, plasarea unei coroane dentare este esențială pentru sănătatea ta bucală și te poate economisi multe costuri în reparații, extracții sau implanturi în viitor.

Când să faci o coroană dentară?

Este recomandat să vizitezi medicul dentist de cel puțin două ori pe an pentru o curățare și o consultație. Medicul dentist îți va spune dacă ai dinți deteriorați care necesită o coroană dentară în timpul acestei întâlniri.

Nu există o vârstă minimă pentru a avea o coroană dentară, doar că un dinte este suficient de deteriorat de carii, uzură sau rupt. De asemenea, prima vizită la un stomatolog pentru un copil ar trebui să aibă loc în termen de șase luni de la apariția primului dinte sau la vârsta de un an. Este rar ca o carie să se dezvolte la această vârstă, dar medicul dentist poate detecta și alte probleme dentare.

Când îți rupi dintele sau structura sa naturală este deteriorată în urma unei carii de exemplu, medicul dentist îți va sugera să faci o coroană dentară. Coroana dentară este un dinte artificial gol (proteză) care acoperă dintele deteriorat și protejează împotriva deteriorării externe.

Coroana dentară poate fi realizată în cazul în care dintele este rupt, deteriorat, decolorat, uzat sau fragil.

Cum se instalează o coroană dentară?

În primul rând, medicul dentist administrează anestezie locală. Apoi taie o parte din dinte pentru a face loc coroanei prin frezare. Apoi, medicul stomatolog face o amprentă a dintelui tăiat și a dinților vecini. Aceasta amprenta va fi folosită pentru realizarea personalizată a coroanei dentare și va fi perfect adaptată gurii talea. Apoi, medicul dentist pune o coroană temporară pe dinte pentru a-l proteja în timp ce așteaptă ca o coroană permanentă să fie gata. La o programare viitoare, medicul dentist va pune coroana dentară permanentă pe dinte.

Efecte secundare

Este posibil să simți o anumită durere după plasarea unei coroane dentare. Uneori, gingia poate împinge pe dinte după instalare, ceea ce poate provoca o ușoară durere. De asemenea, unii oameni pot experimenta compresie acolo unde se află coroana. Cu toate acestea, efectul rămâne temporar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Servicii profesionale de dezinsectie in Bucuresti

Traiul in mediul urban aduce numeroase avantaje, precum accesul facil la diverse servicii, oportunitati de angajare si o viata sociala activa. Cu...

De ce să alegi un telefon cu Android

Android este unul dintre cele mai bune sisteme de operare mobile din lume dar, în mod logic, aduce utilizatorilor săi o serie de avantaje...

Păstrarea curățeniei într-o clădire de birouri – de ce este atât de dificilă și cum poate fi rezolvată problema

Poză de Gil Ribeiro pe Unsplash.com Într-o clădire de birouri, păstrarea curățeniei este esențială pentru a crea un mediu...

Crăciunul pentru EA: O Sărbătoare a Bucuriei și Relaxării

Crăciunul este o perioadă magică a anului, plină de bucurie și emoție, iar pentru multe femei, această sărbătoare reprezintă o ocazie specială...

Pe unii oamenii nu ii vei pierde niciodata | ilisio.ro

Eu una am auzit de copacul vietii intr-un context destul de ciudat. Mama unui fost prieten, educatoare cu pretentii de atotcunoscatoare intr-ale psihologiei, totusi...