Wednesday, November 29, 2023

10 plante cu un miros plăcut pe care să le plantezi în grădina ta

Există o varietate de plante de grădină care emană un miros frumos și plăcut. Acestea nu doar că adaugă o notă de frumusețe estetică grădinii tale, dar și îți oferă o experiență olfactivă de neegalat.

       Iată câteva exemple de plante de grădină cunoscute pentru mirosul lor parfumat!

  1.   Bujori

De curând bujorul a devenit floarea națională a României care se remarcă prin frumusețe, diversitate de culori, dar și printr-un miros delicat. Această plantă este cunoscută pentru florile mari, fiind considerată și un simbol al eleganței și prosperității.

  1.   Iasomie

Această floare este apreciată în toată lumea pentru florile frumoase și parfumate pe care le are. Ea poate fi folosită atât în scopuri ornamentale, cât și în industria parfumeriei și se cultivă în grădini, în sol sau ghivece.

  1.   Lavandă

Lavanda a devenit tot mai populară în ultimii ani, prin culoarea unică pe care o are. Ea este apreciată în mare parte pentru utilizarea ei în industria cosmetică, domeniul aromaterapiei și în bucătarie. Este o plantă rezistentă și ușor de întreținut, fiind potrivită pentru ghivece, grădini, borduri.

  1.   Trandafiri

Trandafirii sunt probabil cele mai cunoscute și iubite flori, apreciate pentru miros, paleta diversă de culori și frumusețea lor. Considerați una dintre cele mai romantice flori din lume, trandafirii au un miros delicat folosit în industria cosmetică și în parfumuri foarte des.

  1.   Liliac

Încă din copilăria fiecăruia, liliacul se remarcă prin florile cu un număr impar de petale, despre care se spune că aduc noroc. Acest arbust cu un miros dulce și îmbietor se găsește în mai multe culori, o variantă mai specială este liliacul de vara Tricolor de aici pe care îl poți achiziționa de pe verdena.ro. Cunoscut și pentru aspectul frumos pe care îl dă când înflorește, este ușor de întreținut și adaugă un farmec special grădinii tale.

  1.   Mâna maicii domnului

Cunoscută și sub numele de Caprifoi, această plantă este una cățărătoare cu un aspect frumos și un miros foarte plăcut. Pe lângă privirile pe care le atrage, aceasta este și un magnet pentru albine și fluturi. În trecut era folosită și în medicină, având și o istorie bogată în cultura populară.

  1.   Narcisele

Aceste plante înfloresc la începutul primăverii, odată cu schimbarea anotimpului și cu încălzirea vremii. Narcisele au formă de cupă sau trompetă și în multe culturi sunt asociate cu sărbătorile pascale.

  1.   Crini

Crinii sunt considerați flori de grădină prețioase adăugând eleganță și frumusețe în orice grădină. Sunt folosiți adesea în buchete de flori, remarcându-se prin aspectul impunător.

  1.   Magnolia

Sigur cel puțin o magnolie te-a făcut să întorci capul după ea sau să stai puțin să o admiri. Acest arbust înflorește primăvara sau vara în funcție de climă și se remarcă prin aspectul său elegant.

  1. Regina nopții

Cum îi spune și numele, această floare își deschide petalele la lăsarea întunericului și îmbie cu un miros fermecător. Este o plantă exotică, asociată cu magia și seducția nopții.

Plantele fac parte din viața noastră și ne bucură în fiecare zi cu frumusețea lor. Pentru a te bucura de frumusețea grădinii tale, adaugă plante colorate și frumos mirositoare.

Sursa foto: pexels.com

Other Articles

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here