Ciorile sunt pasari extrem de agile si inteligente, care pot invata din propriile greseli. Deoarece au aceste caracteristici, sunt foarte rezistente, ceea ce inseamna ca pot fi greu de indepartat.
In plus, ciorile racnesc non-stop, asadar pot fi deranjante si din punct de vedere fonic. Dar mai presus de toate, sunt un pericol pentru culturile noastre, deoarece tind sa distruga fructele, legumele, florile si orice le vine in cale.
Problema modului de a tine ciorile in afara gradinii este serioasa si trebuie rezolvata. Daca vrei sa stii cum sa scapi acesti daunatori, atunci te afli in locul potrivit.
Foloseste un dispozitiv care alunga ciorile si alte pasari pradatoare folosind ultrasunete.
Usor de folosit si neavand nevoie de un montaj special, acest tip de aparat indeparteaza pasarile mici si mari pe o distanta de pana la 50 de metri. Practic, aparatul, conectat la energie electrica, emite niste semnale sonore ce sunt percepute de pasari ca fiind un apel de primejdie. Ca urmare, ciorile si celelalte pasari pradatoare se indeparteaza de locul respectiv.
Foloseste un zmeu soim.
O metoda simpla ce ajuta la alungarea pasarilor fara a le rani este de a plasa in curte sau in gradina un zmeu ce imita in mod natural soimul. Acesta are dimensiunea de 1,4 m x o,8 m si poate survola si zbura pana la o inaltime de 20 m, in functie de dispozitivul pe care se monteaza.
Soimul, fiind una dintre cele mai de temut pasari de prada pentru orice specie de pasari, cu siguranta va avea ca efect indepartarea ciorilor de pe teritoriul tau.
Instaleaza tepi din plastic pe gard.
Impotriva pasarilor de orice marime, dar si a pisicilor, modulul cu tepi din plastic poate fi instalat pe gard, asigurand protectie. Practic, acest modul cu tepi impiedica animalele si pasarile nedorite sa treaca prin zona in care este amplasat.
Tepii din plastic, sub forma de spini, sunt si foarte estetici, spre deosebire de modulele de tepi metalici.
Foloseste o figurina ce imita bufnita.
O alta metoda de a speria ciorile, graurii si alte pasari nedorite este de a plasa o bufnita in marime naturala (de circa 40 cm), adica o figurina, in curte, in plantatie sau in orice alt loc pe care vrei sa il mentii neatins de daunatori.
Bufnita este confectionata dintr-un material rezistent, asadar poate fi folosita in exterior pentru o perioada lunga de timp.