Top carti scrise de Paulo Coelho pe care nu trebuie sa le ratezi

0
342

Paulo Coelho este unul dintre cei mai de succes autori ai lumii și s-a născut la Rio de Janeiro în anul 1947. Cărțile sale abordează foarte multe teme diferite, însă stilul său rămâne unic în fiecare dintre ele. Autorul dă dovadă de o mare sensibilitate în felul în care scrie și tocmai de aceea cartile lui sunt foarte potrivite pentru genul feminin mereu în căutare de povești de dragoste cu năbădăi, căutări ale sinelui intense și dialoguri foarte profunde, cu tentă filosofică. În acest articol voi prezenta pe scurt trei dintre cartile sale care mi-au atras cel mai mult atenția.

Alchimistul – Paulo Coelho

Prima dintre ele este bineînțeles Alchimistul, cea mai populară carte scrisă de Paulo Coelho și tradusă în 81 de limbi. Cartea nu este foarte lungă ca număr de pagini, însă nu o vei putea lăsa jos din mână, iar povestea protagonistului îți va rămâne în minte o perioadă lungă după ce vei termina de citit. În carte este vorba de un pastor andaluz pe nume Santiago care pleacă din Spania în căutarea unei comori ascunsă într-una din piramidele egiptene.

alchimistul

Deși la prima vedere poate suna ca un roman de aventură, nu este câtuși de puțin așa fiindcă, până la final, Santiago învață o lecție extrem de importantă despre viață – lecție pe care vă voi lăsa să o descoperiți singure. Acesta trece prin nenumărate întâmplări inițiatice care-l pregătesc să se confrunte cu scopul său final, adică, descoperirea comorii. Până acolo însă, el învață foarte multe lucruri despre sine și întâlnește oameni care-l pregătesc pentru ultimul pas al călătoriei sale.

Invingatorul este intotdeauna singur – Paulo Coelho

A doua carte se numește Învingătorul este întotdeauna singur, un roman mult mai stufos, de 400 de pagini. În acest roman avem parte de mai multe fire narative și mult mai multă acțiune decât în Alchimistul, dar și mai multă dramă totodată. Avem în față lumea hollywoodiană și oameni care se luptă pentru împlinirea viselor lor, avem o poveste de dragoste imposibilă, avem parte de crime însă totul se rezumă în jurul aceluiași subiect – lucrurile pe care trebuie să le facem pentru a ne atinge scopul în viață.

Invingatorul este intotdeauna singur

La fel ca si romanul de dragoste Ultima scrisoare de dragoste, consider că pentru orice femeie acest roman poate fi unul extrem de savuros prin faptul că oferă o încurajare în ceea ce privește lecția pe care o învățăm cu toții de mici din desenele animate și filmele pentru copii: binele mereu învinge răul. Însă Coelho a mers și mai departe în scrierea sa și ne-a demonstrat că drumul spre succes nu este deloc unul ușor de parcurs. Tocmai de aceea acest roman este unul foarte realist, care merită citit măcar o dată.

Walkiriile – Paulo Coelho

Ultima carte despre care voi vorbi în acest articol este Walkiriile, un roman mult mai spiritual și puțin mai greu de parcurs pentru cei neobișnuiți cu acest gen de carte. În Walkiriile îi avem ca personaje principale pe un bărbat și o femeie care formează un cuplu, însă soția sa este acolo doar pentru a-l sprijini pe Paulo, pornit la rândul său în căutarea sinelui.

Walkiriile - Paulo Coelho

Un înger călăuzitor îi apare în carte și-l inițiază în complexa sa călătorie prin deșertul Mojave, unde, la fel ca Santiago din Alchimistul, trebuie să întâmpine mai întâi diferiți oameni care să-l inițieze și să-l pregătească pentru obstacolele viitoare. Vedem deci cum această temă predomină la Coelho, autorul care a încântat sufletele a milioane de oameni.

Romanul are doar 204 pagini, însă e musai de știut că trebuie parcurs cu multă atenție la detalii, căci altfel esențialul s-ar putea pierde din vedere pe parcursul lecturii.
[the_ad id=”411″]

Sursa poza: Tanara citind

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here