preț aparat dentar

Igiena orală este un proces care vizează atât partea funcțională a dinților, cât și pe cea estetică, rezumată într-un zâmbet larg și sănătos. Aspectul danturii tale contează și este cu atât mai plăcut dacă zâmbetul tău este curat, îngrijit și dinții sunt poziționați corect.

Aparatele dentare sunt, din punct de vedere stomatologic, tratamentul de care multe persoane cu probleme ale alinierii dinților se bucură, iar efectele acestora sunt garantate. Purtarea lor pentru o perioadă stabilită de medicul dentist va aduce avantaje semnificative la nivel masticator, dar și din punct de vedere estetic.

Pentru aflarea unui preț aparat dentar, trebuie să ai în vedere câteva aspecte:

  • cât de vizibil îți dorești să fie aparatul tău dentar,
  • din ce material dorești să fie realizat
  • dacă ai preferința de a-l purta continuu sau să îl poți îndepărta (aparate fixe și mobile).

Toate caracteristicile influențează prețul unui aparat dentar care poate varia între 3000 și 15.000 de lei. Trebuie să știi, de asemenea, că un aparat mai puțin vizibil este întotdeauna mai costisitor, iar numărul de dinți care sunt implicați în procesul de aliniere cu aparatul dentar reprezintă și el un factor important în determinarea prețului.

Purtarea unui aparat dentar este vitală deoarece dinții strâmbi sunt cei care favorizează apariția celor mai multe probleme, mici traumatisme sau infecții, care, ignorate, pot duce la dezvoltarea parodontitelor (popular, parodontoza) sau a edentațiilor. Boala parodontală este greu de tratat și afectează în mod direct baza susținătoare a danturii: sistemul osos al maxilarului și mandibulei. Cauzele parodontozei pornesc de la afecțiuni simple netratate la timpul potrivit. Cariile, provocate de excesul de zahăr sau tartrul, rezultat din necurățarea plăcii bacteriene, sunt doar două din cauzele principale ale parodontozei.

Placa bacteriană trebuie îndepărtată prin periaj zilnic, însă tartrul poate fi îndepărtat de pe suprafața dinților într-un cabinet stomatologic specializat. Parodontoza este o afecțiune foarte gravă a dentiției și are efecte ireversibile, unul din ele este chiar pierderea dinților. Consultul unui medic dentist specialist poate salva întreaga dantură, iar detartrajul periodic și periajul profesional poate scuti pacientul de la tratamentele costisitoare și îndelungate care ameliorează efectele bolii parodontale.

Așadar, ține cont de sfaturile medicilor specialiști care doresc să te îndrume. Scopul lor este ca dantura ta să fie sănătoasă, îngrijită și perfect funcțională, iar aspectul său să fie plăcut din punct de vedere estetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here