Cum să prepari cel mai bun sos ragu pentru rețeta ta de paste?

  Poate că ai auzit sau poate că nu, de sosul ragu bolognese, specific italienesc, delicios, preparat în principal din carne tocată, roșii, ceapă, morcovi, ierburi aromatice, servit în principal cu paste. 

       Dar acest sos poate fi încorporat și în alte mâncăruri, precum lasagna. Pastele folosite frecvent cu acest sos, în special în Italia, sunt pastele tagliatelle. 

      Ce deosebește sosul ragu bolognese de alte sosuri este durata lungă de gătire, scopul fiind ca toate ingredientele să se combine pentru a rezulta un sos cremos cu gust intens și aromat.

      Carnea folosită la prepararea acestui sos este cea de vită, însă și carnea de porc sau de pui poate fi o alegere perfectă. 

 

Cum pregătești sosul ragu pentru spaghetele bolognese?

          Pentru cel mai bun sos ragu, alege carnea de vită, porc sau de pui, combinată cu legume sotate într-un lichid, apă, bulion, roșii proaspete sau roșii în conservă, ierburi aromatice, în tot soiul de combinații, după preferințele tale. 

       Dacă adaugi roșii, îți recomandăm ca acestea să fie în cantitate mai mică decât carnea, pentru că acest sos se vrea a fi un sos de carne. Carnea se fierbe împreună cu ingredientele celelalte.

 

Cum pregătești sosul ragu pentru o porție delicioasă de lasagna?

       Prepară sosul în același mod precum cel descris anterior, singura deosebire constând în faptul că pentru lasagna, cantitatea de carne nu trebuie să fie la fel de mare, deoarece în lasagna poți adăuga brânză în straturile caracteristice.

 

Ți-ar plăcea să guști dintr-o porție de paste învăluite de un sos ragu absolut delicios?

       Încearcă o rețetă de paste cu sos ragu. Alege paste de calitate, din grâu, fierbe-le conform instrucțiunilor, dar nu înainte de a fierbe sosul ragu, deoarece timpul de gătire al acestuia este de aproximativ o oră și jumătate.

Ce ingrediente îți sunt necesare pentru prepararea sosului ragu?

  • Jumătate de kg de carne tocată;
  • Ceapă, usturoi;
  • 1 ½ lingură  de ulei;
  • Sare, piper, busuioc;
  • O conservă de roșii;
  • Parmezan (opțional).

Cum prepari și asamblezi ingredientele?

        Încălzește o lingură și jumătate de ulei într-o tigaie, adaugă carnea pe care o fierbi pentru început aproximativ 7 minute, amestecând încontinuu. După cele 7 minute, adaugă ceapa și usturoiul, tocate mărunt, și condimentele. Le lași puțin să se călească, după care adaugi roșiile din conservă. Se lasă totul să fiarbă aproximativ o oră și jumătate, amestecând ușor, din când în când. Sosul este gata când vezi că s-a legat.

       Când sosul ragu este aproape gata, fierbe pastele conform instrucțiunilor și păstrează câteva linguri din zeama în care au fiert. După scurgere se adaugă în sosul fierbinte. Pentru final poți adăuga parmezan ras pe deasupra, în funcție de preferințe.

 

       Carnea tocată este ingredientul perfect ce poate completa foarte multe mâncăruri. Noi, românii, alegem carnea tocată pentru pregătirea feluritelor rețete, indiferent că este o zi obișnuită în care servim masa împreună cu familia, fie că este o zi de sărbătoare.

     

            Prepară paste cu sos ragu bolognese și alege un vin roșu care să echilibreze gustul roșiilor, al sosului complex. Poți adăuga puțin vin roșu și în sos. Este un vin ce se potrivește perfect acestei rețete. 

        Alege Leonardo Chianti, un vin roșu excelent și așteaptă partenerul sau invitații cu cea mai delicioasă rețetă. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Cum să îți îmbraci bebelușul primăvara și toamna – 10 Sfaturi importante

Atunci cand vine primavara, natura prinde viata. Este obligatoriu ca acest lucru sa se exprime si prin imbracamintea copiilor nostri! Avand in vedere ca acest...

Bijuterii din argint pentru Ea: explorează noua lume a bijuteriilor

Într-o lume unde moda se schimbă într-un ritm amețitor, există un element care rămâne constant: farmecul incontestabil al bijuteriilor din argint. Acestea sunt adevărate...

Coroane dentare  – când, cum, de ce?

Astăzi, dinții frumoși sunt esențiali pentru oricine. La fel ca albul dinților, estetica este văzută și ca un simbol al sănătății, farmecului și succesului. De...

Traumatologie sportivă – Recuperare specializată pentru sportivi

Traumatologia sportivă reprezintă o ramură esențială a medicinei sportive, dedicată diagnosticării, tratării și prevenirii leziunilor suferite de sportivi în timpul activităților fizice....

Hammamet în afara sezonului: de ce să vizitezi Tunisia primăvara și toamna?

Poză de Halima Bouchouicha pe Unsplash Hammamet, cunoscut ca fiind una dintre cele mai populare destinații turistice din Tunisia,...