Cum să faci tranziția de la hainele groase la cele potrivite primăverii?

Dincolo de luna martie, unde vremea încă ne mai joacă feste, temperaturile încep ușor, ușor să corespundă cu perioada în care ne aflăm. Vremea este schimbătoare, iar ploile pot reveni oricând și din acest motiv nu ar trebui să faci mult prea brusc trecerea de la hainele de iarnă la cele subțiri. 

Iată pașii prin care îți vei pregăti garderoba pentru noul sezon!

Sortează hainele

Sortarea hainelor la fiecare început de nou sezon nu numai că-ți oferă un plus de spațiu în dulap, dar te ajută să scoți la înaintare toate articolele vestimentare pe care le porți frecvent. În această manieră nu vei mai ocupa spațiul inutil și vei scurta semnificativ durata realizării fiecărei ținute. Piesele care nu mai sunt pe gustul tău, dar și articolele vestimentare care nu-ți mai vin pot fi donate sau vândute la un preț rezonabil. Dacă nu dispui de un dressing, este o adevărată provocare să alegi doar o parte din haine pentru a le poziționa în dulapul principal din dormitor, mai ales dacă nu te poți dezlipi de niciun articol. În această situație poți suplimenta spațiul de care ai nevoie pentru a muta toate hainele subțiri înapoi, dar fără să depozitezi toată îmbrăcămintea grosuță, căci vor mai fi și zile răcoroase. Dacă este nevoie să te rezumi la spațiul existent, selectează-ți articolele de bază pentru a-ți forma o garderobă capsulă. Dat fiind faptul că nu vei avea des ocazia să porți piese excentrice, nu va fi nevoie să le ții la îndemână. 

Gândește ținute și vezi ce-ți lipsește

După ce ți-ai făcut curat în dulap sau, după caz, în dulapuri, este timpul să faci un diagnostic clar asupra hainelor rămase. Realizează ținute și identifică piesele pe care nu ai cu ce să le asortezi. Astfel îți vei crea o listă cu obiectele vestimentare care-ți lipsesc, urmând să completezi garderoba cu piesele necesare. Pune în balanță dacă merită să investești în niște articole încropind o ținută în jurul unui singur articol sau dacă ar fi mai rentabil să renunți la acesta și să-ți îmbunătățești garderoba capsulă. 

Reînnoiește-ți garderoba

După o revizuire riguroasă a întregii garderobe, cu siguranță îți vei face timp și pentru o sesiune de shopping. Dacă vrei să ții pasul cu noile tendințe, însă nu-ți dorești să-ți schimbi toată garderoba îți poți completa ținutele basic cu accesorii de actualitate. Poți începe prin a-ți cumpăra sandale de damă cu platformă și toc gros, căci anul acesta fac furori în lumea modei. Pe Modlet.ro vei găsi o varietate de pantofi, fiind puțin probabil să nu găsești nimic pe gustul tău. În aceeași ordine de idei, gențile oversize sunt în vogă anul acesta și sunt, de departe, un alt element ușor de integrat în ținutele de zi cu zi. 

Tranziția de la un anotimp la altul este o adevărată provocare, dată fiind diferența de temperatură dintre zile sau chiar dintre momentele zilei. În acest context, ar fi indicat să îți rezervi un spațiu în dulap pentru haine ceva mai grosuțe pentru a nu fi luată prin surprindere.

 

Sursă foto – unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here