design interior Timisoara

Culoarea este cel mai mare element utilizat în design. Totul are o culoare. Acei pereți albi sau crem pe care îi aveți, da, sunt și ei de culoare.

Alegerea culorii este o decizie foarte importantă care trebuie luată la începutul procesului de proiectare.

Mai jos avem câteva reguli de proiectare a culorilor pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre culoare și pentru a vă oferi câțiva pași practici despre cum să o utilizați

design interior Timisoara

Forma spațiului, calitatea luminii și funcția spațiului vă vor ajuta să decideți ce culoare este cea mai bună de utilizat pentru acel spațiu.

Cu cât o culoare este mai pură, cu atât are mai multe proprietăți de avansare, cu atât o culoare este mai „combinată”, cu atât aceste calități vor fi diminuate.

În mod egal, cu cât o culoare este mai palidă, cu atât se va retrage mai mult și cu cât o culoare este mai închisă, cu atât va avansa mai mult.

Culorile pot fi afectate drastic de alte culori care le înconjoară; acest lucru se datorează faptului că ochiul nuanțează o culoare cu complementul unei culori adiacente. Acest lucru trebuie avut în vedere atunci când planificați juxtapuneri de culoare.

Culorile capătă calități individuale în diferite zone climatice, datorită diferitelor niveluri și calității luminii solare. Clima gri britanică se potrivește culorilor mai reci și mai deschise, care maximizează lumina și spațiul natural. În timp ce soarele strălucitor din Italia poate fi absorbit de casele de culoare galbenă, portocalie și umbră.

design interior Timisoara

Gândiți-vă la calitatea și intensitatea luminii solare pe care o primește spațiul dvs., selectați culoarea pentru a se potrivi cu acel nivel de lumină.

Privirea unei culori individuale în lumină naturală și apoi în lumină artificială îi va modifica calitatea în funcție de tipul de iluminare artificială utilizată și de cantitatea de ferestre. Așadar, este important să cumpărați testere de vopsea și să pictați cel puțin un metru pătrat pe perete pentru a vedea cum arată cu iluminarea pe care o aveți atât în ​​timpul zilei, cât și noaptea.

Cu toții avem asociații personale cu culori care afectează modul în care ne simțim despre ele. Se crede, de asemenea, că culorile au puteri puternice de vindecare și sunt adesea folosite pentru a trata bolile.

Folosiți culorile care vă plac în schema dvs. de design. Acest lucru este important deoarece doriți să vă simțiți bine în spațiul dvs.

Ca mai sus, anumite culori ne ajută să ne calmeze și să ne relaxeze, folosiți-le în dormitor. Alte culori ne ajută să ne revigoreze și să ne entuziasmeze, folosim-o în sala de mese, unde vrem să încurajăm interacțiunea.

Când selectați scheme de culori, alegeți nuanțe analogice sau familii de culori (3 sau mai multe culori care sunt adiacente una pe cealaltă. Folosiți o culoare ca nuanță dominantă și celelalte ca culori de accent. Acesta este un mod foarte ușor de a începe să utilizați culoarea.

Folosirea culorii în casa ta este o aventură. Sper că vă simțiți puțin mai încrezători în selectarea unei scheme de culori pentru designul dvs.

Pentru o consultație cu un designer de interior contactați Studio West Concept, firma de design interior Timisoara pentru a discuta schemele de culori pentru casa dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here