Top 10 cele mai interesante superstiții care să îți aducă noroc în noul an

Acum că 2022 este pe final, cu toții ne facem planurile, ne setăm dorințele și așteptările pentru noul an ce ne bate la ușă. Ne dorim să fim mai buni, mai empatici, să excelăm în carieră, la studii, să fim împliniți pe plan financiar, pe plan familial, să călătorim mai mult și să ne facem amintiri alături de cei dragi. Dar dacă ți-am spune că poți face mai mult decât să îți setezi niște simple obiective? Indiferent dacă ești sau nu o persoană superstițioasă, parcă odată cu apropierea finalului de an, tinzi să te lași dus de val și să acorzi o șansă acestor mici obiceiuri. Până la urmă, nu strică cu nimic dacă le pui în aplicare, nu? Partea amuzantă este că pe unele le pui în aplicare deja fără să îți dai seama. De exemplu, cu toții ne sărutăm partenerul atunci când ceasul anunță trecerea dintre ani. Asta înseamnă că participi la aceste mici tradiții de revelion care posibil să îți aducă noroc în noul an. 

În rândurile ce urmează, îți vom prezenta cele mai interesante și amuzante 10 superstiții din noaptea de revelion, adunate din toate culturile, pe care nu strică să le încerci și poate 2023 va fi anul tău de pomină. 

Iată cele mai cunoscute 10 superstiții pe care să le pui în practică în noaptea dintre ani  

 

  1. Trebuie să mănânci 12 boabe de strugure și să îți pui 12 dorințe pentru noul an, câte una pentru fiecare lună a anului. Această superstiție provine din regiunea Spaniei. 
  2. Trebuie să porți lenjerie intimă roșie pentru a atrage succesul și norocul în viața ta, în următoarele 12 luni. Această tradiție își are originile în Italia. 
  3. Trebuie să îți săruți partenerul la miezul nopții – probabil cea mai cunoscută superstiție. Dacă totuși nu ai un partener, dar îți dorești ca în noul an să îți întâlnești marea dragoste, un sărut la miezul nopții îți va spori șansele. 
  4. Să porți buline pe haine – cu siguranță ți-ai stabilit ținuta pentru petrecerea de Anul Nou. Dacă încă nu ai făcut asta, vezi colecția de rochii pentru Revelion de pe Foggi.ro și alege de acolo o rochie cu buline pentru a avea noroc anul viitor. Sau alege pur și simplu, ceva ce îți place și în care te vei simți minunat la petrecerea dintre ani. 
  5. Să calci cu piciorul drept – în multe culturi se crede cu desăvârșire că primul pas pe care îl faci în noul an trebuie să fie cu piciorul drept, astfel vei atrage noroc și prosperitate în viața ta, pentru că ai început, literalmente, anul cu dreptul! 
  6. Să umpli frigiderul și cămara cu alimente este iarăși o superstiție pe care să o pui în aplicare în ultima zi a anului, deoarece se presupune că începând noul an astfel, vei atrage belșugul în viața ta. 
  7. Să spargi vase în casele vecinilor și prietenilor- poata părea puțin nebunesc, dar o tradiție daneză spune că trebuie să arunci și să spargi veselă în casele celor cărora le dorești noroc și prosperitate.
  8. Să ai bani în portofel la miezul nopții – altă superstiție cunoscută și în cultura românească spune că intrând cu portofelul plin în noul an, vei atrage prosperitate financiară tot restul anului. 
  9. Deschide ușile și geamurile la miezul nopții și lasă orice energie negativă să iasă și fă loc pentru toată energia pozitivă pe care noul an o are pregătită pentru tine. 
  10. Fă cât de mult zgomot poți la miezul nopții, astfel vei alunga spiritele rele și nu te vor mai urmări în noul an, conform tradițiilor chinezești. 

Pe cât de diferite, pe atât de interesante și amuzante, acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute superstiții ce înconjoară trecerea dintre ani. Dacă alegi să crezi în ele și să le pui în aplicare, ține doar de tine, important este să intri în noul an cu energie bună și speranță că lucrurile menite pentru tine, te vor găsi negreșit.

 

Sursa foto: Unsplash.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Cum se trateaza bruxismul la copii?

Bruxismul poate cauza daune dentare semnificative daca persista o perioada indelungata de timp. Smaltul dintilor se va uza, in timp ce dintii se pot...

Servicii funerare București

Atunci când se întâmplă să întâmpinați un eveniment nefericit neprevăzut , cum ar fi trecerea în neființă a unei persoane dragi, firma noastră de servicii...

Manualul stimei de sine recenzie

Stima de sine este o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor în societatea în care trăim, însă cel mai mult această problemă pare...

Lenjeriile de pat cu volănașe, o alegere rafinată pentru dormitorul dumneavoastră

Lenjeriile de pat cu volănașe, o alegere rafinată pentru dormitorul dumneavoastră Lenjeriile de pat cu volănașe aduc un aer de romantism și eleganță în dormitor,...

Cum sa transformi antrenamentele in activitati mai placute

Traim intr-o epoca in care trebuie sa facem antrenamente de intretinere, trebuie sa mergem la sala, trebuie sa realizam exercitii de tonifiere a abdomenului,...