Sentir.ro – brandul românesc care promovează accesorii fashion sustenabile

Provocările lumii moderne ne fac pe toți să fim mult mai atenți la ce mâncăm, la aerul pe care îl respirăm, dar și la accesoriile pe care le purtăm. Știm ce înseamnă hrana sănătoasă și aerul curat, dar oare știm ce înseamnă accesoriile fashion sustenabile? Ce sunt acestea și cum sunt ele realizate? Oare „sustenabil” este doar un cuvânt elegant ales pentru a atrage clienții sau aceste produse au un rol important în modul în care ne manifestăm responsabilitatea fiecare dintre noi față de natură? În acest articol, îți spunem ce sunt produsele fashion sustenabile, cum sunt ele obținute și cum a reușit brandul românesc Sentir.ro să devină un promotor al produselor fashion vegane, din grijă pentru mediu.

 

Ce sunt accesoriile fashion sustenabile?

 

În primul rând, un astfel de accesoriu trebuie să provină dintr-o resursă sustenabilă, adică inepuizabilă pe termen lung, care nu dăunează naturii, dar nici animalelor sau oamenilor în vreun fel.

Spre deosebire de resursele nesustenabile (cum ar fi petrolul, pieile de animale etc.), aceste resurse sustenabile pot fi utilizate fără grija că, într-o zi, copiii noștri nu le vor mai avea la dispoziție. Resursele sustenabile sunt cele care protejează sănătatea naturii, neaducând un impact negativ plantelor, animalelor sau oamenilor.

Un exemplu de resursă sustenabilă este coaja stejarului de plută. Acest copac crește preponderent în sud-vestul Europei și în nord-vestul Africii. Din coaja sa, atent prelevată într-un mod nedăunător pentru copac, se confecționează așa-numita piele vegană. Aceasta este, de fapt, un material rezistent și plăcut la atingere, din coajă de stejar de plută, care poate fi ulterior lucrat manual în accesorii fashion precum genți, poșete, rucsacuri, portofele, bijuterii etc. Coaja acestui copac se regenerează constant, oferind iar și iar piele vegană de calitate premium.

Folosind o astfel de resursă, obținută cruelty-free, se reduce nevoia de piele naturală de animal. De asemenea, se reduce procesul industrial de fabricare a acestor accesorii cu eliberare mare de dioxid de carbon în atmosferă. Rezultatul este un produs estetic, cu textură fină, durabil în timp și, cel mai important, prietenos cu sănătatea oamenilor, a plantelor și a animalelor.

Cu fiecare persoană care alege un accesoriu fashion sustenabil în locul unuia din piele naturală, scade necesitatea de a obține piele naturală de animal prin procedee crude, lipsite de umanitate și de etică. De fiecare dată când tu alegi să achiziționezi un astfel de produs ecologic și vegan, un animal este salvat, iar natura este cu un pas mai aproape de a fi salvată. Aceasta este puterea accesoriilor fashion sustenabile.

 

Sentir.ro – brandul românesc cu produse sustenabile, ecologice, vegane, cruelty-free

În ultimii ani, din fericire, în România oamenii au început să conștientizeze tot mai mult nevoia de a proteja animalele și natura. Tot mai mulți oameni își propun să aibă o viață mai sănătoasă și să protejeze mediul pe cât posibil, astfel încât și generațiile următoare să poată beneficia de o viață normală și sănătoasă. Industria alimentară bio și vegană a luat amploare și, nu în ultimul rând, oamenii renunță tot mai mult la produsele de tip „fast fashion”, alegându-le în loc pe cele sustenabile, vegane, cruelty-free.

Brandul Sentir.ro sprijină această tendință de reîntoarcere spre natural și sănătos. Produsele fashion promovate de acest brand sunt realizate în Portugalia din plută naturală, obținută prin procedee prietenoase de pe stejarul de plută, conform unor tehnici care ajută la păstrarea sănătății copacului.

Accesoriile fashion sustenabile de la Sentir sunt lucrate în stil elegant sau casual, astfel încât oricine să poată găsi accesoriul perfect pentru zi sau pentru seară. Aceste accesorii sunt extrem de plăcute la atingere, durabile, ușor de curățat. Spre deosebire de produsele din piele de animal, acestea nu acumulează mirosuri, fiind în plus rezistente la umezeală și praf.

Ce fel de accesorii din plută naturală poți alege? Gama disponibilă pe Sentir.ro este foarte variată: genți și poșete din piele vegană de plută naturală, dar și rucsacuri, portofele pentru femei și bărbați, genți cross-body, huse și etuiuri, curele, brățări etc. Culorile și stilurile sunt diversificate, astfel încât acum chiar poți ajuta la salvarea animalelor și a naturii, fără a sacrifica ceva din stilul tău elegant, casual sau sportiv.

Toate produsele din portofoliul Sentir sunt cruelty-free, având certificarea PETA, care garantează că articolele de îmbrăcăminte nu conțin componente de origine animală și că niciun animal nu a avut de suferit în producția lor. În plus, realizarea acestora nu implică deversarea de deșeuri toxice în apă și nici risipa, fiecare bucățică de material fiind valorificată. Alegând produse fashion sustenabile din portofoliul Sentir, faci un bine naturii și animalelor, în timp ce te bucuri de stil și sustenabilitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Aceste 7 costume de baie sunt un must-have vara aceasta

Vara este distractivă, iar un costum de baie încântător este un must-have în bagajul de concediu al fiecăreia dintre noi. Colorat, decupat, clasic sau...

Importanța utilajelor în industria alimentară

Procesul de producție presupune efectuarea unor operațiuni ample, și diversificate, motiv pentru care utilajele specifice acestei industrii sunt esențiale pentru obținerea unor produse finite...

Abdominoplastie

Cresterea in greutate creeaza un disconfort tuturor persoanelor si de cele mai multe ori prin sport nu se pot obtine aceleasi rezultate dupa o...

Experții în frumusețe își dezvăluie secretele: Cum să te bucuri de un look impecabil în fiecare zi

Într-o lume unde frumusețea și îngrijirea personală capătă noi dimensiuni și semnificații, revistele online dedicate acestor tematici joacă un rol crucial în...

Articole care nu ar trebui să lipsească din geanta unei femei

Singurul articol fără de care nicio doamnă nu poate părăsi casa este geanta ei excepțională. Pentru femeile care lucrează pe cont propriu, geanta reprezintă...