Cabinet Avocat Varzaru Ion

Rănile asociate cu un accident de mașină sunt adesea dureroase, traumatizante, pot pune viața în pericol și, de asemenea, pot diminua semnificativ calitatea vieții. Cele mai multe victime ale accidentelor rutiere grave necesită asistență medicală imediată, iar rănile pot include oase rupte, leziuni adânci, răni ale capului și gâtului și chiar leziuni ale organelor interne. Un tratament medical prompt și eficient poate implica o intervenție chirurgicală de urgență și câteva zile sau chiar săptămâni la terapie intensivă. După stabilizare, victimele au adesea nevoie de o perioadă prelungită de reabilitare fizică pentru a-și recăpăta tonusul muscular și abilitățile motorii fine.

Toate aceste tratamente înseamnă cheltuieli foarte mari și, de foarte multe ori, chiar și victimele care dispun de asigurări cuprinzătoare de sănătate tot se confruntă cu cheltuieli uriașe. Dacă sunteți victima unui accident auto sau cineva drag a fost rănit recent într-un accident rutier, este important să vă adresați unui avocat specializat în accidente auto care va determina prejudiciile materiale și morale și care vă poate reprezenta în instanță.

De ce este necesar ca victima accidentului auto să colaboreze cu un avocat?

Facturile medicale inițiale pot fi copleșitoare, mai ales dacă vă confruntați cu răni grave, care vă împiedică să vă prezentați la lucru. Din păcate, facturile medicale pot continua să se acumuleze timp de săptămâni, luni sau chiar ani de la producerea accidentului, deoarece victimele au adesea nevoie de îngrijire medicală continuă, inclusiv reabilitare extinsă, medicamente scumpe și chiar intervenții chirurgicale. Obținerea unei compensații doar pentru facturile medicale prezente nu este o opțiune convenabilă, deoarece vătămările suferite vă pot afecta viața și finanțele pe tot parcursul vieții. Tocmai din acest motiv, este recomandat să colaborați cu un avocat specializat în despăgubiri în caz de accidente rutiere.

În primul rând, avocatul va determina toate prejudiciile materiale și morale și va examina toate modalitățile prin care puteți fi despăgubit. Companiile de asigurări întotdeauna vor dori să ofere cele mai mici despăgubiri și, de multe ori, reușesc să facă acest lucru propunând victimei o ofertă imediat după accident. Banii pe care victima îi primește de la asigurator rareori sunt suficienți pentru a-și acoperi cheltuielile medicale curente și, odată ce victima acceptă oferta, nu mai poate solicita compensații ulterioare. Avocatul va analiza toate ofertele pe care compania de asigurări le trimite și se va asigura că nu profită de victimă în această perioadă dificilă. În unele cazuri, poate fi necesar ca victima să refuze ofertele inițiale până când avocatul va stabili suma exactă de bani care i se datorează victimei.

Cum sunt determinate toate prejudiciile în cazul unui accident rutier?

Pentru a fi acoperite inclusiv cheltuielile din viitor, avocatul se va consulta cu medicii care vă tratează și, eventual, cu alți specialiști pentru a afla cum vă vor afecta pe viitor rănile pe care le-ați suferit în urma accidentului auto. Unele victime nu își revin niciodată complet, deoarece rănile lor au condus către invaliditate. Și, în alte cazuri, victimele pot necesita asistență permanentă din cauza dizabilităților profunde, inclusiv paralizii sau leziuni cerebrale traumatice.

În cele din urmă, avocatul va negocia cu compania de asigurări. După ce se va stabili întreaga sumă pe care victima o merită pe baza facturilor medicale și a tuturor celorlalte facturi și costuri ale serviciilor necesare, avocatul va întocmi o scrisoare de cerere pe care o va trimite companiei de asigurări. Scrisoarea va preciza în mod clar suma considerată echitabilă, având în vedere toate daunele fizice, morale și materiale pe care le-ați suferit și prin care, cel mai probabil, veți continua să treceți pe măsură ce vă recuperați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here