Este un fapt trist, dar inevitabil, că pisicile nu trăiesc la nesfârșit – dar, cu pregătirea și îngrijirea corespunzătoare, vă puteți asigura că animalul dvs. de companie iubit este cât mai mulțumit și mai confortabil posibil în ultimii săi ani. Vizitele regulate la veterinar, hrana umedă de calitate și un pat confortabil sunt doar câteva dintre măsurile pe care le puteți lua pentru a îngriji în mod corespunzător o pisică în vârstă. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cum să aveți cel mai bine grijă de un prieten blănos în vârstă.

Înțelegerea vârstei pisicii dumneavoastră

Este important să înțelegeți că nu toate pisicile îmbătrânesc în același mod, așa că este o idee bună să vă informați cu privire la ce schimbări sunt normale pentru rasa pisicii dvs. înainte de a lua măsuri pentru a vă asigura că sunt îngrijite corespunzător în anii de bătrânețe. În general, pisicile cu vârsta de peste șapte ani ar trebui să fie considerate bătrâne, deși acest lucru poate varia în funcție de rasă sau de condițiile de sănătate. Dacă nu sunteți sigur de momentul în care pisica dvs. ar trebui să fie considerată bătrână, consultați-vă cu medicul veterinar pentru sfaturi suplimentare.

Furnizarea de hrană umedă

Pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, nevoile lor alimentare se schimbă și ele – bobițele uscate pot deveni greu de digerat pentru ele din cauza problemelor dentare sau a unor boli precum problemele renale, frecvente la pisicile în vârstă, așa că este important să le oferiți în schimb hrană umedă (sau o combinație a celor două), așadar, aflați care este cea mai bună hrană umedă pentru pisici și comandați-o cât mai repede. Mâncarea moale la conservă este, în general, cea mai ușoară opțiune pentru pisicile în vârstă, deoarece este mai ușor de mestecat decât bobițele uscate și crocante. În plus, adăugarea de acizi grași omega-3 în dieta lor ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății articulațiilor și la reducerea inflamației – discutați cu medicul veterinar despre ce suplimente ar fi cele mai bune pentru nevoile individuale ale pisicii dumneavoastră.

Efectuarea unor controale veterinare regulate

Vizita la veterinar în mod regulat este o parte esențială a îngrijirii unei pisici bătrâne; făcând acest lucru, veți ajuta la depistarea oricăror probleme de sănătate subiacente înainte ca acestea să devină probleme grave și veți ajuta ca animalul dumneavoastră de companie să se simtă cel mai bine prin controale regulate și tratamente, cum ar fi vaccinurile necesare în diferite etape ale vieții. Asigurați-vă că efectuați analize complete de două ori pe an (sau mai des, în funcție de orice probleme medicale existente), inclusiv analize de sânge și de urină – aceste teste vă vor oferi o imagine de ansamblu asupra sănătății pisicii dumneavoastră, astfel încât să se poată face schimbările necesare, dacă este cazul.

Asigurarea unui culcuș confortabil

La fel ca oamenii, pisicile au nevoie de multă odihnă atunci când îmbătrânesc – creați un spațiu cald și liniștit, departe de zgomot, unde să se poată relaxa fără a fi deranjată de alte animale de companie sau de membrii familiei (acest lucru ar putea fi chiar într-o cameră de rezervă sau într-un colț numai pentru ea). Asigurați-vă că patul ei este confortabil, folosind fie pături moi, fie saltele din spumă concepute special pentru animalele de companie. În plus, puneți-i la dispoziție o mulțime de perne și jucării cu care se poate juca, astfel încât să nu se plictisească.

Ținând pasul cu vizitele regulate la veterinar și oferindu-i hrană umedă de calitate alături de un pat confortabil, departe de zgomot, vă puteți asigura că iubita dumneavoastră pisică bătrână rămâne sănătoasă și fericită pe parcursul anilor săi de aur!

 

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here