Două situații în care este mai bine să nu luați un împrumut online

Un împrumut online este o alternativă excelentă la un împrumut standard pe care îl puteți contracta la o bancă sau la o instituție financiară nebancară. Nu trebuie sa ieșiți din casă, fondurile pot fi virate în contul dumneavoastră personal într-un timp foarte scurt, iar verificarea creditului este extrem de simplă. Cu toate acestea, există situații în care este mai bine să nu folosiți împrumutul online. Care sunt aceste situații?

  1. Sursă incertă – costuri necunoscute

Uneori poate primiți un e-mail cu o ofertă de împrumut, alteori, când navigați pe un site web, o fereastră poate apărea cu o reclamă la o metodă credit online fara dobanda în doar 15 minute. Merită să profitați de astfel de oportunități? Puteți răspunde atât da, cât și nu. Dacă este o firma nebancară cu care ai avut deja contact, este de încredere și dovedită, atunci puteți lua în considerare oferta acesteia. Dacă, în schimb, primiți un email de la o companie de credit pe care nu o cunoașteți și nu ați fost de acord să vă trimită oferte, este cazul să vă întrebați dacă este vorba despre o tentativă de fraudă a datelor.

  1. Lipsa de stabilitate financiară

Dacă nu vă descurcați bine cu finanțele, asumarea unei alte obligații financiare poate să nu fie cea mai bună decizie. Acest lucru este important mai ales dacă împrumutați dintr-un motiv pe care îl puteți amâna. Înainte de a face un alt angajament, calculați exact care este bugetul lunar al dumneavoastră. Cum puteți face asta? Cea mai simplă opțiune este să creați un tabel în care, pe de o parte, vă înregistrezi toate veniturile, iar pe de altă parte, toate cheltuielile. Veniturile trebuie includă toate sumele din contractul de muncă, contracte de muncă speciale, venituri sociale, pensie alimentară, chirii etc.

În ceea ce privește cheltuielile, enumerați cheltuielile fixe, inclusiv chiria, plățile altor împrumuturi (dacă e cazul), utilitățile, transportul etc. Alte cheltuieli sunt legate de mâncare, îmbrăcăminte, divertisment, educație și activități caritabile. Cea mai bună metodă este să colectați toate chitanțele sau, dacă plătiți în principal prin bancă sau card, atunci descărcați un extras de cont. Folosind această metodă, veți avea o idee clară despre câți bani aveți și dacă luarea unui împrumut online este o idee bună.

Deci, când să folosiți creditul online?

Cea mai importantă regulă este să luați un împrumut doar atunci când sunteți sigur că veți putea rambursa banii la timp. Un posibil compromis și o îndatorare suplimentară nu va face decât să vă complice situația și să vă creeze greutăți suplimentare.

O altă măsură importantă este ca, dacă decideți să luați un împrumut, acesta să fie de la o companie care are o istorie cât mai îndelungată pe piața financiară și se bucură de încrederea debitorilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here