Wednesday, November 29, 2023

Masajul impotriva stresului și anxietății – Care este cel mai recomandat masaj?

Medicina alternativa este un tip neconventional de tratare a dierite afectiuni de sanatate. In ultimii ani, medicina alternativa a crescut extrem de tare in popularitate. Unele practici includ acupunctura, yoga si aromaterapia.

Masajul terapeutic este o alta forma de practica care este folosita adesea pentru tratarea durerilor musculare, ranilor si a rigiditatii. Masajul terapeutic area inceput recent sa fie folosit pentru combaterea problemelor mentale cum ar fi stresul, anxietatea si depresia.

Fiind considerat o tehnica de relaxre, masajul terapeutic poate ajuta la reducerea tensiunii si la oferirea unei stari de calm, de relaxare.

In plus, masajul ar putea ajuta la ajute la tratarea senzatiilor de frica, anxietate si la mentinerea sub control a simptomelor de panica.

Ce este masajul terapeutic impotriva stresuli si anxietatii?

Acest tip de masaj terapeutic implica manipularea anumitor muschi prin framantare, frecare si presare a diferite grupuri de muschi. Terapeutii folosesc mainile si uleiuri de masaj pentru a lucra anumite grupuri de muschi.

Unii maseori terapeuti includ de asemenea uleiuri aromaterapeutice si muzica relaxanta pentru a crea o atmosfera pasnica si foarte relaxanta.

Exista mai multe tipuri de msaj oferite de maseorii terapeutic. In functie de stilul acestuia, de modul in care se aplica presiunea si de grupele musculare pe care se concentreaza, unele din cele mai comune tipuri de masaj impotriva stresului si anxietatii includ:

Masajul suedez

Acesta este cel mai popular tip de masaj si are rolul de a relaxa mintea si tripul. Implica un masaj corporal total in care o persoana sta pe masa de masaj in timp ce maseorul lucreaza usor diferite grupe de muschi. Masajul suedez ajuta sangele sa circule mai usor, elimina stresul mental si reduce durerile musculare si tensiunea.

Masajul tesutului profund:

Acest tip de masaj este similar cu cel suedez. Cu toate astea, maseorul foloseste mai multa presiune si intensitate cand lucreaza muschii. Masajul tesutului profund urmareste sa elibereze tensiunea si durerile nodurilor musculari care sunt adesea asociati cu disconfortul fizic, stresul si durerile de cap.

Masajul sportiv

Adesea folosit de atleti, masajul sportiv este folosit pentru a ajuta sportivii in anternamente. Acest tip masaj urmareste preparea muschilor pentru antrenamentul intens. In plus, masajul sportiv ajuta la vindecarea si recuperarea muschilor dupa un antrenament greu si epuizant, ajutand persoanele respective sa poata face iar sport in cel mai scurt timp.

Pe langa beneficicile sale asupra relaxarii musculare, acesta este un tip de masaj ce ajuta la eliminarea stresului si anxietatii.

Masajul shiatsu

Adesea facandu-se referire la acesta ca fiind o tehnica de acupresura, Shiatsu este o forma de masaj foarte similara cu acupunctura. Acesta provine din Japonia si inseamna “presiunea degetelor”. In loc de utilizarea precum in timpul acupuncturii, se folosesc degtele pentru punctele de presiune. Apasand pe acest puncete se consiera ca se elibereaza energia si readuce echilibrul in corp is minte.

Cum poate ajuta masajul terapeutic la tratarea stresului si anxietatii?

Masajele terapeutice pot ajuta la relaxarea organismului, ceea ce poate ajuta la eliminarea anxietatii si a senzatiilor de frica. Msajul amelioreaza durerile musculare si tensiunea, imbunatateste circulatai si creste flexibilitatea.

Precum o tehnica de relaxare, masajul terapeutic poate mentine sub control raspunsul “fight or flight” sau reactiile stresante care sut cel mai adesea intalnite la persoanele ce au probleme cu anxietatea.

Reactia “fight or flight” este un raspuns la gandurile infricosatoare si cel mai adesea este un raspuns exagerat. Acesta este un sistem de autoaparare a organismului ce reactioneaza astfel pentru a te tine departe de pericol.

De exemplu, persoanele ce sufera de agorafobie au atacuri de panica atunci cand se afla in grupuri mari de oameni sau in locuri inchise din care poate fi foarte greu sa scapi.

Aceasta reactie de fight or flight sau “lupta si fugi” duce la simptome fizice foarte neplacute precum o respiratie necorespunzatoare, accelerarea batailor inimii, transpiratei in exces si dureri in piept. Masajul terapeutica are tocma iefect opus, ajutand organismul sa se relaxxeze, reduce stresul, regleaza bataile inimii si face persoana respectiva sa se simta mai calma.

Unde pot avea parte de un masaj pentru stres si anxietate?

Majoritatea saloanelor de masaj si de spa ofera secrivii de masaj impotriva stresului si anxietatii. Cu toate astea, avand in vedere ca devine din ce in ce mai populara aceasta forma de tratament, incepe sa fie oferit si in clinici si spitale.

In Romania exista nenumarate localuri care iti pot oferi un masaj relaxant, pentru combaterea stresului si anxietatii, fiind unul din cele mai populare tipuri de masaj.

Cu toate astea, poti incerca un astfel de masaj chiar si la tine acasa, fara sa ai nevoie de un profesionist. Uleiul de masaj folosit joaca un rol important in calitatea masajului, asadar daca alegi un ulei ce are efect de relaxare, poti fi sigur ca vei avea parte de un masaj de nota 10.

Care sunt cele mai bune uleiuri de masaj pentru combaterea stresului si anxietatii

Avand in vedere ca uleiurile de masaj pastreaza beneficiile ingredientelor care au fost folosite la crearea acestora, sunt multe tipuri de ulei care te pot ajuta sa te relaxezi. Iata care sunt cele mai cunoscute dintre acestea

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este unul din cele mai cele mai populare tipuri de ulei de masaj, acesta fiind motivul pentru care am ales sa ocupe locul 1 in topul nostru.

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, uleiul de de masaj din cocos omoara bacteriile de pe piele si are efect hidratant pentru peiele, oferind o hranire profunda.

Mirosul sau placut, tropical te ajuta sa te relaxezi, ajutandu-te astfel sa scapi de stres si anxietate.

Uleiul de masline

Fiind bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, uleiul de masline are grija de pielea ta. Acesta iti mentine pielea hidratata pentru ma imult timp. Pe langa toate acestea, uleiul de masaj din masline te poate ajuta sa elimini stresul si anxietatea.

Fiind unul din cele mai comune tipuri de ulei, acesta este adesea folosit in casa, de cei care nu doresc sa mearga la spa, insa vor sa aiba parte de un masaj ultra relaxant.

Uleiul de lavanda

Nu trebuie sa spunem cat poate fi de relaxant un astfel de ulei. Uleiul de masaj din lavanda are proprietati extraordinare pentru corpul si mintea ta. Acesta este cunoscut in primul rand pentru efectul sau calmant.

Lavanda nu este folosita doar uleiuri ci si la alte produse de calmare cum ar fi lumanari, creme sau unguente. Pe langa efectul sau de combatere a stresului si anxietatii, uleiul de lavand ajuta la reducerea riducirlor si a petelor de pe piele.

Uleiul din lemn de santal

Acest ulei aromat are efect relaxant pentru organism, in primul rand mirosului sau. In timp ce este cunoscut pentru faptul ca trateaza problemele la nivelul pielii precum roseata si mancarimea, mirosul sau are efect calmant asupra organismului. Este folosit din medincia ayurvedica pentru proprietatile asle medicinale.

Il poti folosi sa iti mentii pielea sanatoasa si hidratata.

Uleiul de migdale

Acesta este unul din cele mai bune uleiuri de asja. Se aboasrbe usor, nu este gras si previne uscarea. Il poti folosi pentru a face un masaj capilar.

Concluzie

Exista mai multe tipuri de masaj impotriva stresului si anxietatii. Daca tii cont de sfaturile de mai sus, cu sigurant il vei gasi pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Indiferent ca vrei sa ai parte de un masaj la tine acasa sau la un salon, alegerea uleiului de masaj potrivit este esentiala. Experimenteaza pana vei gasi uleiul de masaj care ti se potriveste cel mai bine si care iti ofera o experienta ultra relaxanta, ajutandu-te sa scapi de stres, anxietate si depresie.

Other Articles

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here