Lacurile sunt concepute astfel incat sa asigure protectie lemnului, impotriva umiditatii, a razelor UV, a conditiilor meteo extreme, a zgarieturilor, a intemperiilor, a solicitarilor intensive si a oricarui factor considerat agresiv pentru suprafata lemnoasa.
Se aplica prin rola, cu turnare sau prin pensulare si sunt indispensabile, atunci cand intelegi cat de mult va impacta durabilitatea lemnului un lac de calitate aplicat corect. Atunci cand cumperi un lac pentru parchet, insa, trebuie sa fii extrem de atent la produsul pe care il alegi. Tine cont de o lista de cateva criterii esentiale, care te vor conduce la cea mai buna alegere. Iata!
- Tipologia lacului
Principala decizie pe care trebuie sa o iei vizeaza categoria generala a produsului. Ai de ales dintre nu mai putin de 3 variante: lacurile pe baza de apa, lacurile nitrocelulozice si lacurile poliuretanice. Considerate cele mai bune astazi sunt lacurile pe baza de apa, non-toxice, eco-friendly, usor de aplicat si cu o buna capacitate de absorbtie. Au o evolutie foarte buna si sunt rezistente la exfoliere, desi se usuca mai greu decat variantele clasice. Un lac de calitate premium (pe baza de apa) va avea ca timp de uscare aproximativ 24 de ore. In acelasi timp, gradul de rezistenta va fi unul mult mai bun decat cel asigurat de alternative.
- Modul de aplicare
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este modul de aplicare al lacului. Un produs pe baza de apa se va putea aplica prin turnare, prin pensulare sau cu rola, in functie de suprafata. Daca trebuie sa achizitionezi odata cu lacul si pensula, asigura-te ca vei opta pentru un model conceput din fibre sintetice. Pensula din fibre naturale este recomandata pentru produsele pe baza de ulei. Nu uita ca, indiferent de tipologia de produs, primul strat de lac aplicat trebuie sa fie cat se poate de subtire, pentru a preveni aparitia bulelor. Citeste cu atentie instructiunile de pe ambalaj si solicita informatii si personalului din magazin.
- Aspectul finisajului
Pentru parchet se recomanda lacurile cu pigmenti transparenti sau semi-transparenti in nuante naturale, care nu impacteaza frumusetea parchetului, respectiv nu ii modifica aspectul, ci doar il potenteaza. Un bun exemplu in acest sens este gama lacurilor ZOBEL, pe baza de apa, care se gaseste intr-o gama extinsa de nuante inspirate din natura: stejar, nuc, teak, teak auriu, paltin, palisandru – sunt doar cateva dintre optiunile pe care le ai. Evita lacurile din comert, neprofesionale, care ii confera lemnului un aspect galbui. De regula, este efectul lacurilor poliuretanice, iar aspectul galbui nu apare instant, ci pe timp indelungat.
- Magazinul de unde cumperi lacul
Un alt criteriu care impacteaza performanta lacului este chiar mediul de achizitie. Orienteaza-te spre magazine specializate in produse de finisaje, care iti pot pune la dispozitie cele mai bune solutii, moderne, de ultima generatie. Personalul din magazinele de acest tip pot veni in intampinarea ta cu recomandari avizate, in functie de scopul achizitiei tale. Evita sa cumperi lacuri pentru lemn din magazinele generaliste.
Gasesti cel mai bun lac pentru scari si parchet, dar si cel mai bun adeziv pentru lemn la Klebrom.ro
Atat cel mai bun adeziv pentru lemn, cat si cel mai bun lac pentru scari si parchet, se gasesc in oferta magazinului Klebrom.ro. Produsele nemtesti pe care le comercializeaza se bucura de interesul clientilor si de review-uri care le atesta calitatea, durabilitatea, rezistenta, versatilitatea si usurinta in aplicare.
Date de contact
Tel: 0268/ 411 367
E-mail: office@klebrom.ro