Wednesday, November 29, 2023

TOP 5 lucruri de care să ții cont atunci când cumperi o casă

Cumpărarea unei case ar trebui să fie un proces plin de entuziasm și speranță pentru un viitor fericit înauntrul ei, dar poate impune anumite dificultăți, mai ales dacă este vorba despre prima achiziție de acest gen. Dvs. știți factorii la care trebuie să fiți atent când cumperi o casă? 

Iată 5 lucruri esențiale pentru decizia cumpărării unei case! 

  1. Zona

Probabil cel mai important aspect în achiziția unei case este reprezentat de zonă și de împrejurimi. Dacă următorii factori din listă pot fi schimbați, deși cu dificultate, acest element este definitiv. Să luați în considerare cartierul în care vreți să locuiți: dacă este la distanță mare de punctele pe care le frecventați; dacă sunt magazine/școli/spitale în apropiere; dacă este destul de liniștit/dinamic pentru gusturile voastre etc.  

  1. Izolația

Izolația joacă un rol cheie în confortul casei dvs., de aceea trebuie să analizați atent acest aspect înainte de achiziție. O izolație prost făcută nu numai că va afecta intimitatea dintr-o cameră în alta, dar și nivelul de umiditate și căldură al acestora. Puteți avea surpriza neplăcută a mucegaiului extins pe pereții interiori ai casei, fapt dăunător pentru sănătatea locatarilor. Verificați atât materialul din care s-a produs izolația, dar și grosimea acesteia, ambele fiind elementele care vă spun tot ce trebuie să știți despre construcția casei.  

  1. Asigurarea

Dacă casa nu este asigurată, este neapărat să faceți acest pas pe cont propriu. Situațiile neplăcute pot apărea în cele mai neprevăzute momente și este mult mai eficient să iei măsuri de precauție decât să repari ceva deja distrus.  

De asemenea, faptul că dezastrele naturale sunt probabile în România vă impune, prin lege, să obțineți o poliță obligatorie de asigurare a locuinței. Puteți face această asigurare PAD online – cei de la Asiguraricontactless.ro vă pot oferi consultanță în acest domeniu, ajutându-vă cu tot ce aveți nevoie. Nu uitați că siguranța locuinței trebuie pusă pe primul loc, deoarece include și siguranța familiei voastre. 

  1. Partea electrică

Instalațiile electrice se numără printre elementele casei care necesită verificare înainte de orice mutare. Dacă nu sunt făcute de profesioniști, acestea reprezintă adevărate pericole. Așa că, în loc să locuiți lângă bombe cu ceas, gata să explodeze, mai bine chemați un specialist să inspecteze toată instalația și să facă modificări unde este necesar. 

  1. Calculul bugetului

O greșeală comună a oamenilor care cumpără pentru prima dată o casă este să se bazeze doar pe prețul de achiziție, fără să țină cont de investițiile care mai apar pe parcurs. Astfel, trebuie să căutați o casă care e sub bugetul dvs., astfel încât să vă încadrați și adăugând cheltuielile de renovare ce urmează cumpărării. Să nu uitați și de costurile impuse de înfăptuirea actelor, care sunt și ele considerabile. 

Achiziția unei case este un eveniment important și fericit din viața oricărui om. Totuși, este nevoie de precauție și investigare înaintea cumpărării ca să nu devină un coșmar. O astfel de investiție nu se face fără documentarea potrivită, așadar, luați în considerare lista de mai sus când ați decis să cumpărați o casă. 

 

Sursa foto: pexels.com

Other Articles

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here