Wednesday, November 29, 2023

Top 5 idei hand-made pentru ziduri decorative cu personalitate proprie

Ai in gradina un zid cu aspect inestetic sau vechi care compromite confortul vizual? Un zid scorojit si un strop de creativitate dau curs unor idei decorative, prin care o suprafata banala devine elementul de atractie al gradinii. Oricand dispui de putin timp liber si ai chef de relaxare prin activitati artistice, nu ezita sa valorifici materialele din gospodaria ta prin idei interesante, care iti pun in valoare imaginatia.  

Zidurile decorative de gradina, punctul de intalnire a proiectelor DIY

Un zid vechi este precum o coala de hartie, iar tu esti pictorul. Proiectele DIY sunt o alta modalitate de a-ti petrece timpul liber, iar satisfactia unei gradini de revista va fi dublata de bucuria designului realizat de mana ta. 

  • Ziduri boeme imbracate in trandafiri 

Din planul de infrumusetare si decorare a spatiilor exterioare nu puteau lipsi celebrii trandafiri parfumati cataratori, care desavarsesc estetica oricarei gradini, indiferent de stilul de amenajare. Conditia este ca zidul sa aiba orientare sudica sau sud-vestica. 

De asemenea, intre flori si zid trebuie respectata o distanta de cel putin 50 de centimetri pentru sanatatea plantelor. Pe Verdena.ro ai la dispozitie numeroase specii populare de trandafiri cataratori, printre care Giardina, considerati cei mai boemi trandafiri, gratie frunzisului bogat, parfumului dulce si a cromaticii suave. 

Daca gradina ta adaposteste paravane din lemn de bambus, trestie sau salcie, atunci personalizeaza-le aspectul monoton prin aranjamente care implica trandafiri cataratori cu flori bogate si un sirag de becuri.  

  • Ghivece inedite din…cizmulite 

Majoritatea iubitorilor de proiecte DIY prefera ghivecele realizate personal in defavoarea modelelor de-a gata, disponibile in magazine. Cei mai multi aleg sa valorifice vechi cutii din metal, pe care apoi le personalizeaza cu spray-uri colorante. Tu ai putea merge si mai departe cu imaginatia. In loc de cutii metalice opteaza pentru…cizmulite. 

Daca prin dulapuri gasesti cizme mari si mici pe care membrii familiei nu le mai poarta, nu le arunca. Ghivecele-cizmulite fixate in zidul de beton imprima gradinii un aer vesel si inocent care duce cu gandul la vacantele petrecute la bunici. 

  • Designuri asimetrice cu fragmente de bicicleta 

Daca tii in garaj o bicicleta uitata de ceva vreme, nu o lasa prada ruginii. Daca deja se cunosc semne de uzura, atunci acopera-le cu un strat de vopsea ori spray colorant. Astfel, piesele reconditionate de bicicleta formeaza un design geometric si colorat care sterge orice urma de monotonie a zidului de beton. 

  • Casute miniaturale pentru pasari 

Fie ca alegi sa le cumperi, fie ca preferi sa le confectionezi chiar tu, casutele pentru pasari imbina cu succes rolul practic si cel estetic. Casutele colorate pentru pasarele, intercalate cu ghivece din cutii metalice sau cizmulite, formeaza un decor de basm. In plus, pe timpul iernii, casutele miniaturale pot servi drept adapost real pentru pasari. 

  • Decor tematic ,,o zi din viata unui gradinar’’ 

Decoreaza zidul gol din gradina ta cu elementele care compun recuzita unui gradinar pasionat. Aici pot intra: haine vechi de gradinarit, o pereche de cizme pe post de ghiveci, o stropitoare metalica, o lopatica, o palarie etc. Este indicat ca zidul sa fie acoperit cu un strat proaspat de vopsea alba pentru un aspect nou. 

In concluzie, bucura-te si de imperfectiunile gradinii tale! Transforma orice zid banal intr-o piesa atractiva prin care gradina ta va capata un aspect aparte. Imaginatia, lucrurile nefolositoare din casa ta si rabdarea pentru proiecte de tip DIY pot da viata unor decoruri care sa concureze cu cataloagele celor mai talentati designeri. 

 

Sursa foto: unsplash.com

Other Articles

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here