Tips&tricks: ce trebuie sa stii despre solutiile antiparazitare pentru animalele de companie?

Ai acasa un prieten necuvantator, pe care iti doresti sa-l ingrijesti cat mai bine cu putinta? Fie ca este vorba despre un caine sau o pisica, trebuie sa cunosti cateva dintre cele mai importante aspecte legate de tipurile de solutii antiparazitare pe care le ai la dispozitie.

Este vorba despre produse cu ajutorul carora animalele sunt protejate de parazitii externi si interni si in care trebuie sa investesti pentru a-ti proteja prietenii!

Solutii antiparazitare – care este rolul lor?

Pentru inceput, trebuie sa ai in vedere faptul ca solutiile antiparazitare au fost create special pentru necuvantatoarele care petrec foarte mult timp in aer liber si care se expun in mod constant unor pericole grave. Produsele veterinare sunt realizate din ingrediente de top, care asigura animalelor o buna dezvoltare pe termen lung, dar si protective impotriva organismelor daunatoare, asa cum sunt virusurile si parazitii.

Care sunt simptomele ce indica prezenta parazitilor?

Foarte important este sa stii si care sunt simptomele parazitilor, pentru a le putea depista la prietenul tau de companie:

  • dureri si crampe abdominale;
  • diaree;
  • oboseala;
  • cresteri nemotivate in greutate;
  • mancarimi si iritatii;
  • anemie;

Daca pe langa toate aceste simptome, observi ca pisica sau cainele tau se scarpina mai des decat inainte, cel mai probabil trebuie sa faceti o vizita la medicul veterinar. Pielea animalului se poate inrosi/irita in zonele afectate si daca nu iei masuri urgent, situatia se poate agrava.

Deparazitare interna versus deparazitare externa

Atunci cand sunt pui, pisicile si cainii trebuie deparazitati cu regularitate. De ce? Organismul lor are nevoie pentru a se dezvolta corespunzator si pentru a lupta impotriva elementelor daunatoare. Medicul veterinar este cel care iti poate recomanda produsele potrivite pentru deparazitarea interna si externa, dar si periodicitatea cu care trebuie sa mergi la cabinet.

Cand poti sa lasi animalul din nou afara?

De preferat este ca dupa deparazitare, indiferent daca este vorba despre cea interna sau cea externa, sa tii animalul de companie in casa timp de cateva zile. Pastilutele au nevoie de timp pentru a-si face efectul. In aceasta perioada, pisica sau cainele tau se va purta normal, va avea chef de joaca si pofta de mancare. Daca, in schimb, observi schimbari de comportament, nu ezita sa iei legatura cu medicul veterinar, pentru a-i transmite simptomele cu care se confrunta prietenul tau necuvantator.

Zgarda deparazitara, o solutie excelenta

Pe langa produsele de specialitate pentru deparazitare, tebuie sa stii ca ai si posibilitatea de a investi intr-o zgarda speciala pentru caini sau pisici. Aceasta contine substante care au rolul de a tine parazitii si virusurile la distanta mai ales atunci cand prietenul tau se bucura de natura. De regula, zgarda are o valabilitate de 3 luni, asa ca dupa aceasta perioada trebuie sa o schimbi.

Investeste si in suplimente nutritive

Pe langa solutiile antiparazitare, este important sa investesti si in suplimente nutritive, pe care sa le oferi pisicii sau cainelui. Astfel de produse sunt special concepute pentru imbunatatirea digestiei, pentru protejarea blanii, dar si pentru imbunatatirea articulatiilor animalelor, mai ales atunci cand au o varsta foarte frageda.

Accesand Veteco.com poti descoperi cele mai importante produse pe care le poti cumpara pentru animalul tau de companie! De la solutii antiparazitare, pana la suplimente veterinar si vaccinurile necesare prietenilor tai necuvantatori, toate sunt disponibile online!

Date de contact:

E-mail: office@veteco.ro

Telefon: +40 264 597 008

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Zodiile și destinațiile de vacanță

În căutarea aventurii și a experiențelor memorabile, mulți dintre noi ne lăsăm ghidați de stele. Da, ai citit bine! Astrologia ne dezvăluie că zodia...

3 lucruri esențiale pentru orice femeie peste 30 de ani

Doamnele care au trecut de vârsta de 30 de ani resimt adeseori schimbări pe plan fizic, mental, dar și social. Drept urmare, stilul tău...

Câinele tău a ajuns la vârsta adultă? Iată CUM trebuie să ai grijă de el în mod CORESPUNZĂTOR

Îngrijirea unui câine adult este una dintre cele mai satisfăcătoare sarcini din viața unui proprietar de animale de companie. Oferirea hranei potrivite, socializarea cu...

Află dacă blefaroplastia cu laser este soluția pentru tine

Blefaroplastia cu laser este un tip de intervenție chirurgicală care corectează pleoapele căzute, redă aspectul plăcut al feței și, totodată, îmbunătățește stima de sine....

Despre HPV

HPV la bărbați Mulți bărbați care contractează o infecție cu HPV nu au simptome, deși unii pot dezvolta veruci genitale. Consultați-vă medicul dacă observați umflături...