Pret vs calitate, consum vs randament atunci cand vine vorba despre diferite modele de frigider profesional
frigider profesional

Pret vs calitate, consum vs randament atunci cand vine vorba despre diferite modele de frigider profesional

Alimentele care ajung pe masa unui maestru bucatar trebuie sa se afle in cea mai buna stare. Doar in acest fel vor putea fi preparate cum se cuvine, iar specialitatile ajunse pe masa clientilor vor avea aspectul, mirosul si gustul dorite.

In acest scop, in orice unitate de alimentatie publica este nevoie de cel putin un frigider profesional de ultima generatie. El ajuta, de asemenea, la reducerea risipei, deoarece pastrarea fiecarui ingredient la temperatura ideala elimina riscul alterarii acestora si al necesitatii de a le arunca inainte de data expirarii.

frigider profesional

In functie de modelul ales, un frigider profesional asigura temperatura potrivita pentru toate tipurile de produse. De exemplu, laptele, iaurtul, smantana, conservele de carne, supele sau sosurile proaspete se pastreaza in echipamente care genereaza temperaturi de refrigerare, situate de regula putin peste valoarea de 0 grade Celsius. La aceste valori, sunt mult incetinite procesele enzimatice si dezvoltarea microorganismelor, ceea ce face ca alimentele amintite sa fie bine pastrate.

Pe de alta parte, carnea, semipreparatele sau pachetele de legume sunt pastrate la temperaturi de congelare, cuprinse in general intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius. Procesul de congelare consta in crearea unui mediu in care apa din alimente devine solida, ceea ce are ca efect stoparea deplina a proceselor chimice provocate de enzime si de microbi.

Un dulap frigorific nu este insa ales doar in functie de temperaturile pe care le genereaza, ci exista si alte caracteristici de care este recomandat sa tineti cont, atunci cand faceti o astfel de investitie.

Cele mai importante criterii in alegerea unui frigider profesional

In magazinul online Fresco.ro gasiti o oferta bogata de echipamente HoReCa de ultima generatie, produse de firme care se bucura de prestigiu atat pe piata romaneasca, cat si pe plan international, precum Electrolux Professional sau Virtus Group GmbH.

In functie de dimensiuni si de caracteristici, preturile variaza, astfel incat fiecare afacere din domeniul alimentatiei publice poate sa faca o achizitie de calitate, fara sa-si depaseasca bugetul. De exemplu, un frigider profesional cu capacitatea de 590 de litri, oferit de Virtus Group GmbH si care genereaza temperaturi de refrigerare, este disponibil la un pret mai mic de 3 500 de lei. Pe de alta parte, un dulap de refrigerare cu 3 usi si 2 compartimente, cu o capacitate totala de 700 plus 1 400 de litri, ajunge la un pret de 20 500 de lei.

Posibilitatile sunt la fel de variate si atunci cand vine vorba despre dispozitive care genereaza temperaturi de congelare. Un congelator cu capacitatea de 590 de litri costa 3 660 de lei, in timp ce un dulap de congelare cu doua usi vitrate si capacitatea de 1 400 de litri ajunge la pretul de 15 090 de lei.

Noile modele de frigider profesional se remarca, totodata, prin faptul ca ofera un randament excelent fara sa genereze un consum sporit de energie. Sunt disponibile produse care se incadreaza in clasa energetica A, dar si in clasele B, C, D, E, F sau G. Astfel, fiecare patron sau administrator ia decizia pe care o considera potrivita, in ceea ce priveste consumul de energie electrica.

Un frigider profesional de ultima generatie, ales in functie de necesitatile propriei companii, va da un bun randament pe termen lung si va contribui decisiv la calitatea servirii.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *