Când ne gândim la buline, ne gândim la o ținută veselă, plină de viață, care este la fel de potrivit pentru copii cât și pentru adulți. Țin minte cu drag când am primit cadou primul meu tricou cu buline, care m-a însoțit de-a lungul întregii copilării. Dar de câte ori am stat oare să ne gândim la originile acestui model astăzi atât de drag nouă? A fost mereu popular sau este doar o modernitate?

Vremurile medievale de mult apuse

Poate este greu de crezut în zilele noastre că a existat un moment în istorie când bulinele nu erau privite cu ochi buni. Din contră, erau considerate un tabu. În primul rând, nu exista tehnologia necesară pentru a crea buline exacte, la distanță egală unele de altele, astfel, tot ce putea exista în materie de modă erau buline aruncate alandala.

Acest lucru însă ducea oamenii cu gândul la diferite boli, cum ar fi ciuma de exemplu. Astfel, nu era recomandat să poți buline, decât dacă doreai să le amintești celor din jur de niște evenimente dramatice neplăcute. Să nu credeți că era vorba doar de buline. Nici dungile nu erau tocmai recomandate.

Culturile estice și africane

Dacă este să căutăm conotații mai pozitive de-a lungul istoriei, trebuie să ne îndreptăm privirile spre culturile estice sau cele africane. În Africa, bulinele reprezentau un semn al virilității, iar multe din costumele tradiționale încorporează atât buline cât și dungi, de varii dimensiuni și culori. Hainele tradiționale africane sunt renumite chiar ți în zilele noastre pentru vitalitatea pe care o aduc. Se spunea că, cu cât aveai mai multe buline, cu atât erai o persoană mai mistică.

Marea revenire din secolul XIX

În primul rând, trebuie să luăm aminte asupra faptului că bulinele nu au fost cunoscute mereu sub denumirea de buline. Inițial se numeau mici monede, luni, și multe altele, depinzând de culturi. În orice caz, bulinele de astăzi au început să capete o conotație mai pozitivă în momentul în care s-a găsit o legătură între acestea și dansurile populare polka.

Creștere în popularitate după anii 40

Bulinele au început încet, încet să capete un loc în topurile modei prin anii 40. Revistele de modă ale vremii vorbeau despre cât de ușor sunt bulinele de asortat și cât de trendy sunt în Paris, care a fost mereu considerată capitala modei. Prin anii 60 trebuie să ne amintim cu toții de mișcarea Disney, prin care faimoasa Minnie Mouse are o rochie plină cu buline. Astfel, bulinele au devenit instant visul oricărui copil (și probabil adult).

Bulinele astăzi

Chiar dacă au trecut prin numeroase etape, atât pozitive cât și negative, bulinele au continuat să îți păstreze un loc aparte în lumea modei. Astăzi pot fi privire într-un anumit stil retro, vintage, însă sunt mereu prezente în magazine cu reduceri haine.

Fie că alegi o cămașă de vară, o rochie elegantă sau o ținută sport, cu siguranță vei putea găsi varianta acesteia în buline.

Astfel, chiar dacă nu putem garanta sută la sută că bulinele vor fi mereu trendy, ceea ce putem spune cu siguranță este că până în momentul de față bulinele au avut și au un loc aparte în orice garderobă. Așa că, dacă simți că viața ta nu este plină de buline, Crazy-Deals.ro îți sare în ajutor cu un cod reducere Fashion Days pentru a putea achiziționa cele mai cool ținute îmbulinate ale sezonului!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here