dieta-daneza

Dieta Daneza vine cu o multime de avantaje importante pentru sanatate, aceasta fiind cunoscuta si sub numele de Royal Danish Hospital Diet, precum si sub numele de dieta Copenhaga. Aceasta este insa o dieta destul de controversata pentru ca se caracterizeaza printr-o strictete destul de mare, ea fiind severa. Cu toate acestea insa, tinand aceasta dieta, se poate pierde chiar si pana la 22 de kg in doar 13 zile. Ea este indicata in special persoanelor care obisnuiesc sa consume multe alimente bogate in proteine, dar si cantitati mari de colesterol. Persoanele care desfasoara o munca fizica, precum si cele bolnave nu ar trebui sa tina aceasta dieta.

Dieta presupune un consum de sub 1000 de calorii pe zi si anume o reducere semnificativa de la cele 2000 sau 2500 de calorii recomandate pentru femei si barbati. Persoana care tine o astfel de dieta trebuie sa se consulte in prealabil cu medicul si sa manance pe cat posibil doar de 3 ori pe zi si mereu la aceeasi ora. Micul dejun trebuie luat inainte de ora 9:00 dimineata, pranzul la ora 14:00, iar in ceea ce priveste cina, aceasta trebuie consumata intre orele 17:00 si 18:00.

Dieta daneza vine cu o multime de avantaje, un numar mare de kilograme fiind pierdut intr-un timp scurt, iar acele kilograme nu se depun la loc dupa incheierea dietei daneze. Aceasta noua greutate poate fi mentinuta pe o perioada de doi ani, iar persoanele care au tinut dieta marturisesc chiar ca au inceput sa aprecieze mult mai mult gustul mancarii. Organismul se obisnuieste cu acest program benefic oferit de dieta daneza, incurajandu-se in acelasi timp si un consum mai mare de apa.

Principalul inconvenient al dietei daneze este ca nu ofera organismului substantele de care acesta are nevoie, lucru ce poate duce pe parcursul acestei diete la pierderea apei, precum si a grasimii din organism. Sistemul imunitar este mai slabit in acest caz, riscul de imbolnavire crescand si el semnificativ.

O dieta saraca in calorii poate provoca boli de rinichi, dar si de intestine, de aceea trebuie avuta o mare grija atunci cand aceasta dieta este tinuta. Un alt lucru pe care il face dieta Daneza este ca priveaza organismul de mineralele, dar si de vitaminele de care acesta are nevoie. Pentru a preveni aceasta deficienta este recomandat consumul de vitamine, dar si de minerale pe toata durata acesteia, astfel incat organismul sa faca fata bine dietei, scrie www.UnCorpSanatos.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here