Descoperă simbolistica bijuteriilor contemporane

Din cele mai vechi timpuri, bijuteriile au reprezentat un element deosebit care denotă mai multe caracteristici: putere, eleganță, rafinament, independență, curaj.

O bijuterie este o marcă a identității, purtând semnificații profunde. În trecut, acestea erau purtate pentru a simboliza statutul superior sau pentru protecție împotriva bolilor și a ghinionului.

Astăzi, bijuteriile sunt accesorii cu o simbolistică la fel de puternică, pe care aproape oricine le poartă în diferite contexte pentru a-și completa armonios o ținută sau pentru a-și scoate în evidență trăsăturile.

Bijuteriile contemporane – izvor de emoție și semnificație

Indiferent de motivul pentru care sunt purtate, bijuteriile contemporane ascund semnificații ce merită cunoscute. Multe persoane țin cont de simbolistică atunci când dăruiesc unei persoane dragi bijuterii de aur, fie că e vorba de un inel, brățară sau un colier din aur.

De exemplu, bijuteriile cu simboluri sacre, precum cruci sau îngerași, sunt printre cele mai populare modele în societatea modernă. Persoana care oferă în dar o astfel de bijuterie își arată grija și intențiile bune, cruciulițele și îngerașii simbolizând protecția divină. Totodată, multe persoane poartă aceste bijuterii ca simbol al credinței și pentru a simți energie pozitivă în permanență.

În același registru se înscriu și bijuteriile cu simbol în formă de inimă. Acestea constituie un cadou perfect pentru persoana iubită, semnificând iubire și afecțiune. Cât despre bijuteriile cu simbolul infinitului (inele, brățări sau coliere) acestea reprezintă eternitatea, fiind un cadou potrivit pentru persoanele între care există o conexiune indestructibilă.

În funcție de model și de pietrele prețioase integrate, bijuteriile pot simboliza mai mult decât eleganță și tandrețe, devenind o marcă a înțelepciunii, echilibrului, inocenței și încrederii în sine.

Broșele – simboluri neștiute din spatele acestor accesorii

Broșa este un accesoriu preferat de multe persoane pentru că potențează eleganța unei ținute și constituie o amprentă personală. Broșele sunt versatile și au diferite forme, fiind folosite pentru a completa o ținută sau pentru a prinde o haină. Unul dintre cele mai populare modele îl constituie broșa cu bufniță.

Conform filozofiei Feng Shui, bufnița este un simbol al înțelepciunii și cunoașterii, însă semnificațiile din spatele acestei figurine sunt mult mai complexe. Se spune că bufnița constituie un element de protecție împotriva spiritelor rele, iar potrivit unor legende aceasta ar fi un simbol al abundenței financiare. Broșele cu motiv floral pot fi un simbol al naturaleței și al forței naturii, precum și o marcă a gingășiei, inocenței și a atitudinii pozitive.

Datorită simbolurilor deosebite și valorii care se află în spatele fiecărei bijuterii din aur, acestea pot constitui cadoul perfect.

Persoanele care vor să facă o astfel de surpriză inedită cuiva drag pot să consulte oferta de bijuterii de pe site-ul magazinului TEZAUR, unde vor găsi mai multe categorii de bijuterii, de la cercei și coliere, până la ceasuri și broșe, toate impresionând prin formă și design.

În plus, dacă vor să profite de cele mai avantajoase prețuri, să urmărească reducerile ce vor apărea de Black Friday. Cei interesați pot rămâne la curent cu privire la perioada de reduceri urmărind constant site-ul sau paginile de social media.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

O petrecere grozavă

Deci vrei să organizezi o petrecere de aniversare Petrecerea perfectă necesită o planificare perfectă! Există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când plănuiți...

Împrumuturi ușoare online – ce sunt acestea. Ghid util

O nevoie urgentă de bani vă poate prezenta nevoia de a lua o decizie rapidă. Cum și de unde să obțineți suma necesară? Mulți...

Dormi mai liniștită într-o lenjerie intima sau paijama creata de La Nuit

Să ai grijă de tine este cel mai benefic lucru pe care îl poți oferi propriei persoane. Nu trebuie să îți lași propria stare...

Care sunt stadiile in evolutia bolii Alzheimer si tipurile acestei afectiuni

Alzheimer este principala cauza atunci cand vine vorba despre dementa. Este o afectiune neurodegenerativa care afecteaza cu precadere persoanele de peste 60-65...

O privire în retrospectivă asupra internetului

Oriunde ne-am uita în lumea contemporană, putem vedea urmele omniprezente ale unui gigant digital, Internetul. De la banca online la teleeducație, la cumpărăturile online...