Trebuie sa recunoastem, femeile sunt super oameni: angajate, antreprenoare sau liber profesionale, sotii, mamici, bucatarese si menajere! Sunt persoane care reusesc de cele mai multe ori sa fac toate aceste activitati, si asta fara prea mult ajutor din partea bunicilor sau a altor rude. Daca inca nu te numeri printre ele, nu te descuraja, si tu poti! Citeste randurile urmatoare si afla cateva trucuri care sa te ajute sa te organizezi mai bine si sa fii mai eficienta atat in functiile de sotie si mama cat si la job.

Evalueaza-ti prioritatile

Jobul este important te ajuta sa te dezvolti, sa capeti incredere in tine ca om. Evolutia pozitiva nu aduce doar satisfactii materiale ci si de natura personala. Sa ai succes la locul de munca sau in businessul pe care il gestionezi iti aduce o doza importanta de stima de sine. Totusi nu doar functia de la locul de munca te face sa te simti implinita ca femeie…

Familia este acea componenta care in mod natural te intregeste pe plan emotional. Partenerul si copii sunt acele fiinte care aduc bucurie si fericire in orice momente. Sunt acele persoane care nu judeca, aduc sustinere si incurajeaza cand situatia este mai dificila la serviciu.

Atat jobul cat si familia vin cu numeroase provocari, cu dificultati dar si cu satisfactii majore care te determina sa mergi mai departe. Este important totusi sa constientizezi ca nu poti sa acorzi aceiasi atentie, de aceea trebuie sa gasesti un echilibru, sa iti stabilesti prioritatile in functie de situatie, doar asa vei putea gestiona fiecare eveniment si vei progresa.

Organizeaza timpul cat mai bine 

Organizarea este un alt element cheie care te ajuta sa devii mai buna in ceea ce faci. Cu cat esti mai organizata cu atat vei putea gestiona mai bine fiecare situatie in parte, atat la serviciu cat si acasa. Trebuie sa ai grija sa duci la capat fiecare proiect la timp, sa ajungi la sedinta cu parintii si la lectiile de canto. Pentru a avea succes este important sa gasesti solutiile cele mai bune pentru tine si pentru familia ta. Daca ai reusit sa gasesti scoala cea mai aproape de casa ( sau de locul de munca),  activitatile potrivite pentru copii care sa nu necesite drumuri lungi si continuee te poti considera fericita.  Nu vei fi nevoita sa fugi tot timpul de la serviciu si vei avea mai mult timp pentru tine si familia ta.

Nu face comparatii intre tine si alte femei sau intre modul tau de viata si ale altor familii. Este important sa te adaptezi, sa fii echilibrata si sa evoluezi.

Nu te astepta sa fii mereu perfecta!

Esti femeie, om, o persoana complet normala, deci este firesc sa fii obosita, frustrata si uneori sa gresesti! Indiferent de activitatea pe care o faci nu te astepta sa fii intotdeauna perfecta! este normal sa si gresesti si sa te simti slabita! Nu inseamna ca esti un om mai putin valoros daca ti se intampla sa nu iasa lucrurile perfect.

Cand ai nevoie poti cere ajutor de specialitate sau pur si simplu poti discuta cu prietenii. Vei descoperi ca nu esti singura persoana intr-o astfel de situatie. Analizeaza, invata din greseli si mergi mai departe.

Cere ajutorul partenerului 

Uneori femeile doresc sa faca totul singure, insa sarcinile pe care le au pot fi coplesitoare. Jobul solicitant si rutina de acasa se pot transforma in calvar daca nu sunt gestionate corect. Impartiti-va activitatile casnice astfel incat sa nu te simti acaparata de sarcinile gospodaresti. Stabileste impreuna cu partenerul un program de realizare a curateniei, o rutina de preluare a copiilor. Petreceti timp alaturi de copii, implicati-va in activitatile scolare si extrascolare si nu uitati sa va relaxati! Doar asa vei reusi sa faceti fata tuturor provocarilor si sa te simti implinita!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here