Wednesday, November 29, 2023

Cum te îmbraci la un interviu – vezi trucuri pe care orice bărbat trebuie să le afle!

Un interviu pentru un nou loc de muncă poate fi foarte stresant, iar atunci când vrei să faci o primă impresie bună, ținuta contează foarte mult, deoarece aspectul este printre primele lucruri care sunt observate. O ținută adecvată și bine gândită va lăsa, cu siguranță, o primă impresie bună și te va ajuta să ai un interviu reușit. 

Sacoul este un must-have

Vrei să arăți seriozitate, respect și vrei să se observe faptul că ai încredere în tine la un prim interviu pentru un loc de muncă. Ei bine, sacoul este o dovadă în termeni stilistici de seriozitate, eleganță și siguranță, astfel că este un accesoriu indispensabil pentru un interviu. Ca factor secund, unii bărbați, din motive de anxietate și emoții, transpiră abundent, motiv pentru care, pentru siguranța ta, un sacou te poate scăpa de o situație stânjenitoare când se observă pete de transpirație pe cămașă. 

Se întâmplă de multe ori acest lucru, și deși este absolut normal să transpiri, vizual nu lasă cea mai bună impresie, motiv pentru care sacoul care acoperă astfel de pete poate fi soluția salvatoare. Pe lângă aspectul estetic mult mai îngrijit, sacoul este un articol vestimentar care reflectă energia unui bărbat care se respectă și care este elegant și prezentabil. Vei lăsa o primă impresie bună, cu siguranță, dacă alegi o ținută adecvată, formată pantaloni de bărbați clasici de la Gama.ro, în culori deschise sau neutre, o cămașă bine călcată, un sacou, o curea care să se asorteze cu pantofii și un ceas simplu, dar elegant. 

Cravata este opțională, papionul este prea mult

Dacă ești genul de bărbat care poartă des cravate, nimeni nu te împiedică să porți cravată și la primul tău interviu. Nu este, însă, o regulă aparte purtarea unei cravate, astfel că depinde foarte mult de locul de muncă pentru care aplici și de seriozitatea pe care acesta o impune. Dacă locul de muncă ți-ar permite să ai o ținută mai casual, mai lejeră, poți chiar să sari peste pasul cu cravata în crearea ținutei pentru interviu. 

Când vine vorba, însă, despre papion, acesta este exclus, deoarece purtarea sa este indicată la ocazii speciale și la evenimente ce impun un anumit cod vestimentar, însă pentru un interviu pentru un loc de muncă, acesta poate fi prea mult ca accesoriu. Nu vrei nici să fii considerat genul de persoană care se îmbracă extra într-o zi și apoi poartă doar ținute simple, acea zi fiind doar pentru a impresiona. Prin urmare, lasă papionul acasă atunci când te duci la un interviu pentru job.

Cel mai important, însă, este să nu uiți că haina nu îl face pe om. Tu ești o persoană unică, cu propriile talente și cunoștințe, iar asta trebuie să iasă în evidență. Chiar dacă hainele te pot face să exprimi seriozitate și o anumită latură de ,,om serios”, tu ești persoana care le îmbracă, iar caracterul tău trebuie să iasă în evidență. Impresionezi la un interviu pentru job nu numai prin aspect sau CV, ci prin felul tău de a fi, lucru pe care trebuie să ți-l amintești. 

 

Sursa foto: Pexels.com.

Other Articles

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here