Cum să scapi mai uşor de stres: 5 idei inspirate

Stresul este parte din viaţa de zi cu zi, însă asta nu înseamnă că trebuie să îl laşi să îţi acapareze mintea. Este adevărat că nu poţi evita complet situaţiile stresante şi nu poţi preveni grijile, însă poţi lucra pentru a le gestiona mai bine şi pentru a-ţi găsi echilibrul.

 

Există o mulţime de activităţi ce te pot ajuta să te relaxezi, să uiţi de griji şi să trăieşti mai mult în prezent şi mai puţin în trecut sau în viitor.

 

Iată 5 idei pentru a scăpa mai uşor de stres

 

Meditaţia

 

Meditaţia este o metodă excelentă de a gestiona mai bine stresul şi de a face faţa mai uşor grijilor de zi cu zi. Din fericire, meditaţia este foarte uşor de încercat, deoarece nu ai nevoie de nimic special pentru a practica această activitate. Tot ce trebuie să faci este să alegi un loc liniştit, fie acasă, fie în parc sau în grădină şi să te aşezi într-o poziţie comodă. Mai apoi, vei începe să te concentrezi pe respirație şi să încerci să îţi goleşti mintea de gânduri. Dacă gândurile apar, încearcă să le observi, fără a le da curs.

 

Există o mulţime de articole, tutoriale şi documentare despre meditaţie dacă îţi doreşti să descoperi mai multe. Ba chiar poţi descărca aplicaţii dedicate acestei activităţi, care îţi oferă sesiuni de meditaţie ghidată, muzica relaxantă şi tips & tricks dacă eşti la început.

 

Călătoriile

 

Călătoriile sunt o modalitate foarte bună de a scăpa de stresul cotidian, de a descoperi locuri noi şi de a te îmbogăţi spiritual. În prezent, poţi călători uşor atât în ţara noastră, cât şi în Europa. Companiile de zbor low cost au mereu oferte avantajoase de care poţi profita, iar durata zborurilor către destinaţii din Europa este relativ scurtă. Dacă îţi doreşti un city break, poţi alege din ofertele agenţiei de turism Veltravel, o companie cu tradiţie.

 

Masajul

 

Masajul e super alegere dacă îţi doreşti o activitate relaxantă pentru care nu trebuie să depui prea mare efort. Există saloane de masaje în aproape toate zonele din oraşele mari, iar preţurile variază de la câteva zeci de lei la câteva sute de lei. Poţi opta pentru masaj de relaxare, terapeutic, sportiv sau reflexogen. Acesta este foarte eficient dacă vrei să laşi grijile în urmă şi să te concentrezi pe prezent.

 

Journaling

 

Să îţi scrii ideile şi trăirile într-un jurnal poate avea efect terapeutic şi te poate ajuta să gestionezi mai bine stresul. Poţi practica această activitate în funcţie de preferinţele tale. Tu alegi dacă scrii zilnic sau săptămânal în jurnal, dar şi cât de mult vrei să scrii. Poate doreşti să îţi notezi doar câteva trăiri şi idei sau poate vrei să umpli pagini întregi.

 

Hobby-urile

 

Un hobby este o modalitate excelentă de a te dezvolta, de a învăţa lucruri noi, dar şi de a scăpa de stres. Este o super idee să dedici măcar câteva ore pe săptămână unui hobby, fie că este vorba despre sport, activităţi creative, cursuri online sau activităţi handmade.

 

Dacă îţi doreşti să laşi stresul în urmă, încearcă să dedici timp unor activităţi relaxante, precum meditaţia, masajul sau hobby-urile.

 

Sursa foto: Pexels.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Cum alegi cea mai bună apă plată

Alegerea apei plate potrivite poate fi surprinzător de complexă, având în vedere varietatea mare de opțiuni disponibile pe piață. De la surse...

Cum recunoastem mierea de albine de calitate?

Desi discutam despre unul dintre cele mai ravnite alimente de pe piata, un adevarat militant al naturaletii alimentare, nu de putine ori am fost...

Autovip si Zuzu au fuzionat

Odata cu fuzionarea celor doua firme de transport, acum va putem oferi cele mai bune servicii de transport aeroport. Firmele Zuzu si Autovip de...

Află secretul celor mai reușite petreceri copii în Cartierul Francez

Bucureștiul deține multe facilități de joacă pentru copii, dar puține locuri de joacă în interior au capacitatea de a oferi experiențe de neuitat pentru...

Cum alegi corect apartamentul pentru tine

Cautarea unui apartament potrivit pentru nevoile tale poate fi o sarcina dificila, dar nu imposibila. Exista multi factori de luat in considerare atunci cand...