Desi discutam despre unul dintre cele mai ravnite alimente de pe piata, un adevarat militant al naturaletii alimentare, nu de putine ori am fost pusi in situatia de a consuma miere contrafacuta. O problema aparent banala insa, in substrat, cu adevarat importanta, mai ales daca ne raportam la consumul aflat intr-o continua ascensiune al acestui produs de natura alimentara. Stim cu totii cat este de sanatoasa mierea, insa cel putin la fel de important este sa va asigurati ca produsele pe care le cumparati sunt autentice, de calitate superioara.
Sfaturi utile in vederea recunoasterii mierii de calitate
Mierea de salcam
Mierea de salcam este una de o puritate ridicata, omogena si in acelasi timp lipsita de spuma. Avand o fluiditate nu foarte mare, ba chiar o compozitie vascoasa am putea spune, mierea de salcam are o culoare deschisa si este extrem de aromata, criteriul de baza dupa care puteti recunoaste acest produs fiind insusi gradul de cristalizare. De regula, acest soi de miere nu este deloc cristalizat, in caz contrar fiind foarte probabil sa va aflati in fata unui produs contrafacut.
[the_ad_group id=”47″]
Mierea poliflora
Unul dintre soiurile de miere cu un grad sporit de comercializare este cel poliflor, un produs caracterizat de o omogenitate ridicata dar si de o culoare maronie, uneori brun-roscata. Caracteristica de baza a mierii poliflore se refera la fluiditatea sporita, uneori cu o tenta de cristalizare, in timp ce aroma sa este una extrem de dulce. Incercati sa depistati cat mai multe dintre aceste caracteristici si, cel mai important, in vederea unei achizitii cat mai sigure, alegeti magazinele autorizate sa distribuie miere poliflora.
Mierea de tei
De asemenea, mierea de tei este destul de cautata pentru consumul obisnuit, acest soi avand efecte benefice asupra organismului daca este consumata in proportiile recomandate de medicul nutritionist. Cum puteti sa va dati seama daca mierea pe care intentionati este una autentica? Fiti foarte atenti la culoare, mierea de tei avand o nuanta galbuie, uneori portocalie, alte caracteristici fiind omogenitatea ridicata, absenta impuritatilor si cristalizarea partiala sub forma unor cristale de dimensiuni scazute.