Toamna și primăvara sunt anotimpurile ideale pentru paltoane, pe care le poți purta în diverse combinații, fiind ușor de asortat atât cu jeanși, cât și cu fuste sau rochii. În general, cele mai călduroase sunt cele din cașmir sau lână, așa că pentru sezonul rece îți poți alege un palton lung de dama de la DY Fashion, confecționat din lână de cea mai bună calitate. Iar dacă ai deja în garderoba ta unul sau mai multe paltoane, iată câteva trucuri care te pot ajuta să le cureți rapid și ușor, la tine acasă.

Cum speli un palton la mână

Dacă vrei să îți cureți paltonul acasă, poți apela la două opțiuni: spălatul manual sau folosirea mașinii de spălat. Însă, trebuie să ții cont de materialul din care este confecționat paltonul tău, dar și de instrucțiunile menționate pe eticheta sa. Dacă producătorul recomandă doar spălarea manuală, atunci ar trebui să respecți această indicație. 

Îți recomandăm să alegi un loc spațios unde să poți spăla paltonul, astfel încât să eviți șifonarea acestuia. Spre exemplu, poți să umpli cada de baie, care este îndeajuns de mare pentru a putea spăla o haină voluminoasă. Dacă paltonul este din lână, ar fi ideal să folosești un detergent special pentru acest tip de material. De asemenea, este important ca apa din cadă să fie călduță, pentru că atunci când aceasta este mult prea fierbinte, lână are de suferit, iar astfel paltonul tău își va modifica forma.

Dacă nu ai un detergent special, poți folosi și un șampon de bebeluși, care are o formulă mult mai delicată, protejând țesătura din lână. În cazul în care nu există pete pe suprafața paltonului, îl poți scufunda direct în apa călduță, amestecată cu detergent. Paltonul se lasă la înmuiat timp de 30 de minute, iar apoi, poți strânge cu mâinile fiecare parte a paltonului, pentru ca apa să pătrundă cât mai bine în fibrele de lână. Pentru zonele mai murdare, poți insista cu degetul pentru a curăța materialul, însă nu este recomandat să folosești un burete sau un alt material. Următorul pas este schimbarea apei din cadă, pentru a putea clăti paltonul. Se recomandă repetarea acestei operațiuni, până când vei îndepărta tot detergentul  din țesătură.

Cum speli un palton la mașina de spălat

Dacă alegi să cureți paltonul în mașina de spălat, trebuie să ții cont de câteva detalii esențiale, cum ar fi instrucțiunile de pe etichetă, unde vei avea mereu indicată temperatura la care paltonul poate fi spălat, dar și ce fel de program poți selecta, pentru ca paltonul tău să nu aibă de suferit.

Atunci când speli un palton în mașina de spălat, ar trebui să îl întorci pe dos, pentru a-l feri de frecarea directă. Totodată, îl poți introduce și într-o plasă specială de spălat, iar dacă nu ai o asemenea plasă, poți folosi o husă pentru pilotă.

Ar fi indicat ca înainte de spălare, paltonul să fie înmuiat manual în apă cu detergent, iar apoi să îl transferi în cuva mașinii. Setează apoi programul potrivit și evită funcțiile de rotire repetată și stoarcere. După ce programul de spălare s-a terminat, poți scoate paltonul și îl poți pune la uscat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here