botez bebelus

Cine trebuie să cumpere lumânările de botez pentru biserică?

Botezul este cel mai important eveniment din viaţa unui bebeluş, prin urmare acesta trebuie organizat perfect! Conform tradiţiei creştine, naşii de botez ai copilaşului trebuie să cumpere lumânările de botez pentru biserică.
Lumanarile se aprind în timpul ceremoniei de la biserică, simbolizând lumina călăuzitoare în drumul pe care micuţul bebe incepe să îl parcurgă, credinţa în Iisus Hristos.


Lumânările de botez sunt aduse la biserica de către naşi, fiind aprinse chiar de la începutul slujbei de către Preot sau Diacon. Pe durara ceremoniei religioase, unul dintre naşi trebuie sa vegheze ca flacăra lumânării să rămână aprinsă.

Ce fel de tipuri de lumânări pentru botez să alegi?

Există lumanari simple sau persolalizate atât pentru fetiţe cât şi pentru baieţi, simple sau ornate in diferite moduri, cu flori naturale, figurine sau chiar jucărioare.
De preferat sa alegi lumânări sculptate manual, cu modele frumoase, din ceară de calitate superioara, rezistente, care nu se îndoaie sau se rup cu uşurinţă.

geci de iarna

De unde poţi cumpăra lumânările pentru botez?

Cauţi lumanari de botez? Există numeroase magazine online specializate cu accesorii pentru ceremonia de botez, dar te invit să descoperi aici o gamă impresionantă de lumanari şi accesorii pentru botez.

lumanari de botez

Ce se întâmplă cu lumanârea după botez?

Dupa botez, lumânarea poate fi lasată la biserica de catre naşi sau luată acasă de părinţii bebeluşului şi aprinsă ulterior.
Pe langa lumanarea de botez, nasii copilasului mai trebuie sa cumpere trusoul pentru botez, un set complet de haine cu caciulita si pantofiori, prosopul si sapunul, astfel incat bebelusului sa nu ii lipseasca nimic, dar si cruciulitele pentru invitati, care vor fi puse in pieptul invitatilor, la intrarea in biserica, in semn de bucurie pentru participare la taina botezului.

Sursa poza: black-and-white-baptism-newborn


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here