Ce alimente sunt bune pentru o prostată mărită?

O dietă sănătoasă pentru persoanele cu prostată mărită ar trebui să fie bogată în fructe, legume și grăsimi sănătoase. Anumite alimente, cum ar fi somonul, roșiile și fructele de pădure, pot fi deosebit de benefice.

 

Prostata este controlată de hormoni puternici cunoscuți sub numele de hormoni sexuali, inclusiv testosteronul. În glanda prostatică, testosteronul este transformat într-un alt hormon numit dihidrotestosteron (DHT). Nivelurile ridicate de DHT determină mărirea celulelor din prostată.

 

Se știe că anumite alimente și băuturi au un impact asupra sănătății prostatei datorită efectelor lor asupra testosteronului și a altor hormoni. Cercetările au descoperit că o dietă compusa în principal din carne sau produse lactate poate crește riscul de mărire a prostatei și de cancer. Acest lucru este valabil mai ales dacă o persoană nu încorporează suficiente legume în dieta sa.

 

Pe măsură ce unii bărbați îmbătrânesc, glanda prostatică se poate mări, o afecțiune cunoscută sub numele de hiperplazie benignă de prostată sau HBP.  Se crede că o dietă bogată în fructe, legume și grăsimi sănătoase protejează prostata. Alimentele specifice despre care se știe că beneficiază de prostată includ:

 

Somon: Somonul este bogat în grăsimi sănătoase, care conțin acizi grași omega-3, care ajută la prevenirea și reducerea inflamației din organism. Alți pești de apă rece, cum ar fi sardinele și păstrăvul, sunt, de asemenea recomandați.

 

Roșii: roșiile sunt pline cu licopen, un antioxidant care poate aduce beneficii celulelor glandei prostatei. Gătitul roșiilor, cum ar fi în sosul de roșii sau supă, ajută la eliberarea licopenului și îl face mai ușor disponibil pentru organism.

 

Fructele de pădure: Căpșunile, afinele, zmeura și murele sunt surse excelente de antioxidanți, care ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi sunt produșii secundari ai reacțiilor care apar în organism și pot provoca în timp daune și boli.

 

Broccoli: Broccoli și alte legume crucifere, inclusiv bok choy, conopidă, varză de Bruxelles și varză, conțin o substanță chimică cunoscută sub numele de sulforafan. Se crede că aceasta vizează celulele canceroase și ajuta la menținerea unei prostate sănătoase.

 

Nuci: Nucile sunt bogate în zinc, un oligomineral. Zincul se găsește în concentrații mari în prostată și se crede că ajută la echilibrarea testosteronului și DHT. Pe lângă nuci, crustaceele și leguminoasele sunt, de asemenea, bogate în zinc.

 

Citrice: Portocalele, lămâile, limele și grapefruiturile sunt toate bogate în vitamina C, care poate ajuta la protejarea glandei prostatei.

 

Extract de polen de rapiță pur: este bogat în componente biologic active: proteine, aminoacizi esențiali, enzime, coenzime, lipide, carbohidrați, vitamine și minerale. Extractul de Polen de rapița contribuie la funcționarea normală a prostatei și a tractului urinar. Susține la vitalitatea organismului, sistemul imunitar și vigilența, are proprietăți antioxidante, este util în caz de oboseală, susține buna funcționare a inimii și sănătății vaselor sanguine, iar prin  vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

 

Acum va puteți bucura de beneficiile extractului de polen de rapita cu ajutorul suplimentului alimentar natural Conprosta, obținut pe baza unei rețete tradiționale vechi, printr-o tehnologie modernă, dezvoltată de Grupul Zhejiang în colaborare cu Institutul de cercetare Zejiang.

 

Conform studiilor clinice ale producătorului  Grupul Zhejiang și distribuitorului din Serbia al produsului CONPROSTA contribuie la:  îmbunătățirea funcției renale, este indicat în afecțiuni urinare însoțite adesea de durerea în zona lombară, incontinența urinară, tulburări de micțiune; este recomandat în hiperplazie benignă de prostată și în prostatită cronică cu urinări frecvente, prostatită acută non-bacteriană cu urinare dificilă, golirea insuficientă a vezicii urinare; ajută la funcționarea normală a prostatei și la întreținerea vitalității organismului, fiind un agent imunomodulator datorită conținutului de enzime și vitamine și susține buna funcționare a inimii și sănătatea vaselor sanguine.

 

Pentru proprietățile sale excepționale, Conprosta a primit următoarele premii:

  • Premiul III pentru dezvoltarea științei și tehnologiei naționale l. 1987.
  • Premiul pentru produs remarcabil al Institutului Național de Administrare Medicală l. 1988.
  • Medalie de aur pentru produse apicole extraordinare la cel de-al 32-lea Târg Internațional de Apicultură l. 1988.
  • Medalia națională de argint l. 1991.
  • Marca internațională tradițională chineză a Institutului Național de Administrare Internațională l. 1995.
  • În 1998, Conprosta a obținut certificarea FDA în Statele Unite ale Americii.

 

În ultimii 30 de ani, peste 60 de milioane de consumatori Conprosta a contribuit la: menținerea funcției renale, funcționarea normală a prostatei, vitalitatea organismului, buna funcționare a inimii și sănătatea vaselor sanguine. Au fost vândute peste 18 miliarde de comprimate Conprosta. De 39 de ani Conprosta este utilizată de numeroși consumatori din America, Europa și Asia.

 

SC NatBio Solution SRL este unic importator și distribuitor în România.

 

Produsele sunt disponibile pe www.conprosta.ro, în magazinele naturiste și în farmacii.

Ofertă specială disponibilă acum în:  

  • Farmacia Tei
  • Farmacia Academia (Adresa: Str. Academiei nr. 35-37, Sector 1, București)
  • Farmacia Sf. Paul (Adresa: Str. Malcoci nr. 2B, Sector 5, București).

 

Mai multe informații pe www.conprosta.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Atingeți Perfecțiunea Pielii cu Crema de Regenerare a Pielii

Crema de regenerare a pielii este un produs miraculos în lupta împotriva semnelor îmbătrânirii și în menținerea unei pielii sănătoase și tinere. Această cremă...

ZiareCluj.ro – Descoperă Sursa Ta de Știri din Cluj, Unică și Convingătoare!

Ești în căutarea unui mod simplu și eficient de a te ține la curent cu cele mai recente evenimente din Cluj și...

Capetele de freză pentru unghii. Materiale și Tipuri

Capetele de freză pentru unghii, cunoscute și sub denumirea de biți, vin într-o varietate de forme, granulații și materiale, fiecare dintre ele...

5 greșeli pe care le faci și care îți deteriorează dinții fără să știi

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă, de fapt, un zâmbet sănătos și cum se obține? Îți imaginezi că zâmbetul sănătos este unul fără carii dentare,...

TOP 8 sfaturi pentru deschiderea unui laborator de cofetarie

Daca esti pasionat de arta vizualului si te pricepi sa imbini gusturi si sa creezi prajituri si torturi delicioase, deschiderea unui laborator reprezinta o...