Pentru majoritatea oamenilor, achizitionarea unei noi locuinte reprezinta un aspect cat se poate de important, fiecare persoana fiind dornica sa se informeze cat mai bine cu putinta inainte de a lua o decizie finala. Conform informatiilor de specialitate, in topul preferintelor de pe piata au ajuns sa se numere apelarea la credite ipotecare atunci cand se doreste cumpararea unui nou apartament, acestea reprezentand cele mai optime alternative disponibile pentru cei care nu pot procura, cu banii jos, noua locuinta.

Pentru a veni in ajutorul unui numar cat mai ridicat de oameni, in articolul de fata au fost extrasi toti pasii necesari care trebuie parcursi pentru ca la final sa se poata obtine, in conditii cat mai bune, un credit ipotecar. Prin aceasta modalitate, viitorul proprietar va putea lua la cunostinta, mult mai usor, datele care ii sunt de interes.

Calculator credit ipotecar: care sunt pasii ce trebuie urmati pentru obtinerea unui credit?

Dupa cum a fost specificat anterior, in randurile urmatoare se vor intalni nu mai putin de 5 pasi care trebuie urmati pentru obtinerea unui credit, acestia aratand in felul urmator:

1. Stabilirea valorii imobilului

Stabilirea valorii imobilului reprezinta primul pas care trebuie pus in aplicare, in functie de acesta urmand sa se desfasoare si urmatoarele etape. Omul va trebui sa ia in considerare zona in care se afla apartamentul dorit, cat si marimea pe care acesta o are. Pe deasupra, in functie de numarul membrilor de familie, se va decide daca respectiva locuinta poate suplini nevoile respective. Nivelul de trai reprezinta, de asemenea, un aspect care merita si el luat in considerare, aici fiind vorba de facilitatile regasite in zona respectiva.

2. Stabilirea bugetului initial

Deoarece vor fi prezente anumite costuri initiale, este important sa fie stabilit un buget de care omul sa se poata folosi in caz de nevoie. De asemenea, este important sa se stabileasca o rata estimativa ce urmeaza sa fie platita, acest procedeu putand fi realizat, de regula, cu ajutorul unui calculator credit ipotecar.

3. Informarea asupra eligibilitatii

Un broker va putea sa orienteze clientul, intotdeauna, spre cea mai buna varianta de creditare.

4. Aplicare pentru aprobare financiara valabila 90 de zile

Clientul va avea avantajul ca va stii pe ce sa se bazeze.

5. Prezentarea la banca cu documentele imobilului si cererea aprobarii finale a creditului

In concluzie, acestia sunt pasii ce trebuie urmati pentru obtinerea unui credit ipotecar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here