Wednesday, November 29, 2023

7 rase de caini care pot fi tinuti in apartament

Cainii continua sa fie cei mai buni prieteni ai omului, energici, iubitori, ascultatori pot alunga singuratatea, tristetea si anxietatea. In randurile urmatoare ne-am propus sa descoperim care sunt rasele de caini ce pot fi crescute, cu usurinta in apartamentele de bloc. Companioni potriviti sunt mici, nu ocupa spatiu si nu consuma resurse, insa toti au nevoie de afectiune si atentie.

1.Yorkshire Terrier

Cateii din rasa sunt printre cei mai adorabili sunt mici dragalasi si foarte amuzanti. Cantaresc putin si pot fi purtati cu usurinta. Terrierii sunt animale extrem de afectuoase si sensibile. Se inteleg bine cu copii si celelalte animale  costurile de intretinere sunt foarte mici. Daca vrei un companion energic care sa te iubeasca neconditionat acesta este animalul perfect. Trebuie totusi sa stii ca acesta trebuie pieptanat zilnic, insa aceasta activitate este una extrem de relaxanta.

2.Pomeranian

Cainii din aceasta rasa sunt blanosii perfecti. Cuminti, dragastosi, loiali sunt prietenii ideali pentru cei ce nu au avut niciodata un caine. La maturitate ating greutatea maxima de 2 kg, deci pot fi transportati cu usurinta. Micutii Pomes sunt insa foarte volatili si le place cearta. Sunt animalele perfecte pentru cei ce doresc un paznic de incredere, pentru ca nimic nu trece neobservat in fata acestora. Ca si terrierii au nevoie de ingrijire maxima cand vine vorba de podoaba blanoasa.

3.American Eskimo 

Caracterizat de specialisti ca fiind bland, afectuos si iubitor Eskimo, este companionul perfect pentru familiile cu copii. Este inteligent si se straduie sa fie pe plac, de aceea sunt usor de dresat. Acesti blanosi sunt caini jucausi, iubitori si precauti in fata necunoscutilor. Odata adoptati, devin membrii ai familiei si se comporta ca atare. Sunt galagiosi daca nu li se acorda atentia cuvenita si se transforma in adevarati monstruleti daca sunt izolati.

4.Bichon Frise

Sunt indrazneti, energici, afectuosi, gentili, jucausi, deci sunt animalele care alunga plictiseala si monotonia. Au talie mica si par cret, ce ii face sa para pufosi, arata asemeni  unor jucarii in miniatura de aceea sunt extrem de indragiti. Aspectul funny atrage rapid atentia copiilor, insa personalitatea dinamica ii face sa fie companioni perfecti pentru familii numeroase.

5.French Bulldog

Cateii din rasa French Bulldog sunt vioi, le place linistea si sunt extrem de afectuosi. Au corp compact, umeri lati, piept si gat solid. Botul turtit si urechile mereu ridicate sunt puncte forte pentru acesti catei facandu-i sa para mai amuzanti si mai simpatici. Sunt curajosi si nu se lasa impresionati de cainii mai mari care ii ameninta. Un astfel de catel este perfect pentru apartament, nu te va solicita prea tare pentru ca isi consuma rapid energia, dealtfel ii place farte mult sa doarma.

6.Chihuahua

Dupa cum stii cainii din rasa Chihuahua sunt mici, foarte, mici. Sunt companioni energici, afectuosi, iubitori. Animale temperamentale, teritoriale pot fi extrem de galagioase daca se simt amenintate. Sunt cainii perfecti de apartament, insa nu sunt recomandati familiilor cu copii, pentru ca ii vad ca pe posibili rivali. Datorita dimensiunilor reduse, nu sunt costisitori din punct de vedere al intretinerii.

7.MOPS

Cainii din rasa Mops par a fi niste batranei blanzi. Cutele adanci si nasul turtit accentueaza aceasta trasatura, totusi corpul acestor caini este compact, bine proportionat si lasa sa se intrevada musculatura bine definita. Sunt animale blande, uneori nedumerite, ingrijorate, extrem de atasate de familie. Se impaca bine cu copiii si sunt dispusi sa imparta spatiul personal. Nu le plac activitatile energice, dar se bucura intotdeauna de plimbari linistite.

 

 

 

Other Articles

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

Cele mai frumoase rochii pentru petrecerile festive

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar magie și bucurie, ci și ocazia de a străluci în ținute deosebite la petrecerile...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here