Nasul este unul dintre organele de simț ale omului și este folosit în principal pentru miros. Printre altele, curăță aerul pe care îl respirăm. Deoarece un nas deosebit de îngust poate afecta funcția respiratorie, este posibilă corectarea lui. Chiar dacă îți dorești o remodelare a nasului din motive estetice pentru a obține un aspect armonios, operația de rinoplastie este o opțiune cu adevărat fiabilă. Forma de anestezie depinde în primul rând de amploarea intervenției. Prin urmare, o rinoplastie poate fi efectuată sub anestezie locală sau sub anestezie generală. Procedura în sine este legată în primul rând de anatomia individuală a cadrului nazal. În cele mai multe cazuri, sunt tratate atât structurile osoase, cât și cele cartilaginoase ale nasului. În plus, poate fi necesară îndreptarea septului nazal. Toate acestea decid și ce tehnică chirurgicală este potrivită. După rinoplastie, nasul este de obicei imobilizat cu gips sau atelă timp de zece zile.

Ce se întâmplă înainte de rinoplastie?

Înainte de data operației, examinările preliminare sunt efectuate în regim ambulatoriu pentru a verifica starea mucoaselor nazale și a funcției respiratorii. În acest fel, medicul poate identifica și eventualele alergii care pot fi prezente. În acest context, este, de asemenea, important să se clarifice inflamația cronică a nasului și gâtului în timp util înainte de corectarea nasului. De asemenea, este deosebit de important să informezi medicul despre medicamente și boli. În plus, înainte de procedură are loc o consultație detaliată cu chirurgul tău. Medicul îți va explica cursul tratamentului, metoda chirurgicală și posibilele riscuri pentru tine.

Operaţia are loc sub anestezie generala?

În cele mai multe cazuri, operația se efectuează sub anestezie generală și, prin urmare, este asociată cu o internare în clinică. În unele cazuri, procedura poate fi efectuată sub anestezie locală. Cu toate acestea, acest lucru depinde în primul rând de amploarea corecției.

Ce trebuie să iei în considerare înainte de rinoplastie?

Înainte de rinoplastie, nu trebuie să mănânci sau să bei nimic timp de aproximativ șase ore înainte de procedură, mai ales dacă ești sub anestezie generală. De asemenea, ar trebui să mănânci doar alimente ușoare cu o seară înainte. În plus, ar trebui să te abții de la nicotină și alcool cu ​​aproximativ 14 zile înainte de operație. Cu aproximativ zece până la 14 zile înainte de operație, pacienții nu au voie să ia anumite medicamente, cum ar fi aspirina, pentru a minimiza riscul de sângerare postoperatorie. Prin urmare, trebuie evitată și vitamina E ca supliment alimentar.

Ce tehnici și metode există pentru a corecta nasul?

Cu ajutorul celor mai noi tehnici, aproape toate formele nefavorabile ale nasului pot fi îmbunătățite astăzi. În medicină, medicii disting în primul rând trei metode: tehnică închisă, tehnică semi-deschisă și tehnică deschisă. Scopul tuturor metodelor de corectare este de a obține un aspect armonios al nasului și de a îmbunătăți eventualele probleme de sănătate.

Cu tehnica închisă, inciziile se fac doar în interiorul nasului, deoarece chirurgul îndepărtează cartilajele și structurile osoase direct prin nări. Ca urmare, nu sunt vizibile cicatrici după această procedură. În cursul tehnicii semi-deschise, chirurgul face două incizii mucoase pe nară. Acest lucru permite specialistului să îndepărteze și să remodeleze cartilajul. Pentru proceduri mai complexe se folosește tehnica de tratament deschis, astfel încât specialistul să aibă o vedere mai bună asupra interiorului nasului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here