Desi este promovata in special pentru beneficiile asupra sanatatii, mierea de Manuka poate fi integrata si in preparate usoare, fara sa-si piarda din proprietatile de baza. Gustul ei este diferit fata de cel al mierii clasice – are note usor amarui, o textura mai densa si o aroma florala intensa, ceea ce o face potrivita in combinatii bine alese.
Pentru ca este scumpa si concentrata, nu se foloseste in cantitati mari. In plus, nu ar trebui incalzita excesiv, altfel isi pierde o parte din calitatile naturale. Ideal este sa fie adaugata la final, in preparate reci sau la temperatura camerei.
Table of Contents
Smoothie cu miere de Manuka si fructe de padure
O varianta rapida si plina de antioxidanti, perfecta pentru dimineata sau dupa antrenament.
Ingrediente:
- o banana coapta
- o mana de afine sau zmeura (proaspete sau congelate)
- 1 lingurita de miere de Manuka
- 150 ml lapte vegetal sau iaurt
- o lingura de fulgi de ovaz (optional)
Se mixeaza toate ingredientele in blender pana devin cremoase. Mierea se adauga la final, dupa ce amestecul s-a racit putin, daca s-au folosit fructe decongelate.
Dressing pentru salate cu lamaie si miere de Manuka
Un sos simplu, dar cu un gust diferit fata de dressingurile clasice.
Ingrediente:
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita de miere de Manuka
- sucul de la o jumatate de lamaie
- sare si piper dupa gust
Se amesteca toate ingredientele intr-un borcan mic cu capac si se agita bine. Se toarna peste salata imediat inainte de servire. Merge perfect cu rucola, spanac tanar sau mix de frunze verzi si nuci.
Masca dulce pentru desert: iaurt cu miere de Manuka si nuci
Un desert natural, rapid si satios, care poate fi transformat si in mic dejun.
Ingrediente:
- 150 g iaurt grecesc sau skyr
- 1 lingurita de miere de Manuka
- 1 lingura de nuci tocate
- un praf de scortisoara
Se amesteca usor ingredientele si se servesc imediat. Daca se doreste un plus de textura, se pot adauga seminte de chia sau fulgi de cocos.
Retetele cu miere de Manuka sunt simple tocmai pentru a nu masca gustul si pentru a pastra beneficiile naturale. In plus, folosind cantitati mici, poti include produsul in alimentatia zilnica fara sa-l irosesti.