Jucariile tip puzzle, o multime de beneficii pentru copii

Un puzzle este considerat cel mai adesea, o jucarie pentru copii deoarece, bineinteles, sunt foarte amuzante. Si la fel ca si orice joc sau jucarie prezinta o multime de beneficii mai ales pentru creierul in dezvoltare al copiilor.

Un puzzle poate reduce stresul. Enigmele cer o anumita stare de reflexie, concentrare si rabdare care ne pun la incercare si ne provoaca spiritul. Daca un copil se va concentra in timp ce triaza piesele si fixeaza imaginile mai mult timp, va reusi sa mediteze si sa fie satisfacut de ceea ce face.

Acest lucru il va calma si va reduce nivelul de stres. Atunci cand se asambleaza doua piese de puzzle, se elibereaza nivelul de dopamina care are un efect pozitiv asupra starii de dispozitie, memoriei si motivatiei.

Un puzzle ajuta la deconectare. Stim cu totii ca petrecerea de prea mult timp in fata ecranelor nu este un lucru deloc bun pentru sanatate. Poate afecta sanatatea ochilor si a creierului si chiar dezvoltarea cognitiva. Un puzzle este deci cea mai buna alternativa la desene animate.

Un puzzle poate antrena memoria pe termen scurt. Parcurgand si verificand piesele de puzzle pentru a gasi o nuanta exacta de culoare de care au nevoie, cu forma specifica a gaurii care trebuie fixata la loc,copiii trebuie sa pastreze detaliile in memoria de scurta durata.

Aceste competente sunt cele care intaresc conexiunile dintre celulele creierului si ajuta la crearea de unele noi. Stimularea si intarirea memoriei de scurta durata te ajuta la indeplinirea unor sarcini foarte importante in viata de zi cu zi.

Un puzzle este o jucarie pentru copii care poate ameliora dexteritatea. Jucariile tip puzzle pot ameliora capacitatile motrice precum dexteritatea, numita si motricitate fina. Atunci cand un copil ia in mana piesele mici, le intoarce si le pune in locurile la del de mici se vor exersa muschii degetelor si ai ochilor.

Si cum un puzzle se poate prezenta intr-o multime de forme diferite, se pot folosi pentru   a se antrena in viata de zi cu zi dexteritatea.

Un puzzle poate intari capacitatile cognitive. Jucariile pentru copii tip puzzle, indiferent de numarul de piese, sunt cele care solicita procesele intelectuale. Exersam astfel spiritul, studiind imaginea si detaliile sale. Recunoscand formele, motivele si detaliile, sau si culorile, tratandu-le drept elemente ale unei imagini mai mari, sunt stimulate capacitatile de a rezolva probleme. Punem la cale strategii pentru a reusi mai repede.

Un puzzle poate ameliora stima de sine. Daca vei propune unui copil sa « atace » un puzzle de 100 de piese, acest lucru va constitui o adevarata provocare pentru el. Dar atunci cand il va termina, va fi foarte mandru de el si rezultatul va recompensa eforturile depuse.

De la varsta de 7 ani, un copil poate sa faca un puzzle cu 1000 de piese, dar asta cu ajutorul unui adult. Cea mai frumoasa modalitate de a pune in valoare reusita unui copil, mai ales daca acesta are tendinta sa se devalorizeze sau sa se indoiasca de el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Dezmembrări Auto Roman: Ghid Complet pentru Piese Peugeot 307

În lumea dinamică a întreținerii și reparațiilor auto, tot mai mulți proprietari de vehicule se îndreaptă către soluții alternative pentru a economisi...

Reparăm, izolăm, construim – Acoperișuri care rezistă o viață!

Acoperișul tău prezintă scurgeri sau semne de uzură? Nu mai amâna reparațiile! La Top Acoperiș Construct, îți oferim servicii rapide și eficiente...

Cum să te îmbraci chic în această toamnă. Idei de ținute cu stil

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, astfel că ținutele de vară și-au luat locul în rafturile de sus ale dressingului, lăsând locul hainelor...

Povestea sandalelor comode fara toc

Sunt incantata sa-ti dezvalui o poveste din lumea modei si a confortului, despre sandalele comode fara toc! Daca esti o femeie care isi doreste...

Noutăți Legislativ-Administrative: Retragerea Numerarului de pe Cardurile de Energie și Alte Facilități

În urma ședinței Guvernului României din 25 ianuarie, s-a aprobat o ordonanță menită să extindă facilitățile acordate beneficiarilor măsurilor de sprijin, inclusiv...