Bucătăria și dormitorul – trucuri pentru amenajare

“Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate”  spunea Alan D. Wolfelt. Însă, pentru a te bucura din plin de mâncare și iubire ai nevoie de un loc pe care să-l decorezi așa cum îți place. Pentru că momentele frumoase din viața de cuplu se trăiesc și în bucătărie, atunci trebuie să o transformi într-un spațiu luminos și armonios vizual.

Este adevărat faptul că amenajarea bucatariei îți solicită atât resurse materiale, cât și creativitate și timp. Desigur, dacă nu ești pasionat de amenajare și vrei să te asiguri că totul va ieși exact cum îți dorești, poți să apelezi la specialiștii din domeniu.

În funcție de locuința pe care ai ales-o și bucătăria poate fi de mai multe feluri.

Poate ești unul dintre norocoșii care se bucură de un loc pentru gătit foarte spațios. Însă dacă ai o bucătărie mică sau una lungă și îngustă aici va fi cazul să apelezi la câteva trucuri. De asemenea, poți aranja bucătăria și în funcție de formă sau de stil. Aici este cazul spațiilor de gătit clasice, dar dacă vrei să improvizezi o bucătărie în balcon sau una de tip open-space planurile vor fi diferite.

Asigură-te mereu că bucătăria nu este prea încărcată, este aerisită corespunzător și ai loc pentru toate ustensilele preferate. Hota și sistemul de ventilație se aleg primele, apoi mobilierul care este potrivit în nuanțe deschise pentru a te bucura de timpul petrecut aici.

Bineînțeles, după o masă copioasă și somnul trebuie să fie pe măsură. Dacă nu ai idei de amenajare dormitor, iată câteva sfaturi:

  1. Camera de odihnă trebuie să te reprezinte și să-ți ofere liniște și sentimente de pace interioară. Dacă optezi pentru un loc cozy, alege perne decorative, pături pufoase și piese de iluminat care să te transpună într-o atmosferă romantică.
  2. Cel mai important criteriu este să ții întotdeauna cont de mărimea patului. Indiferent dacă ai un dormitor mic sau unul spațios, patul nu trebuie să acopere mai mult de jumătate din suprafața camerei. Îl poți poziționa în centrul camerei pentru a avea loc să îi atribui o noptieră pe fiecare parte. Dacă spațiul te ajută nu profita de asta pentru a încărca dormitorul. Păstrează întotdeauna armonia vizuală delimitând zonele printr-un accesoriu estetic.
  3. Dacă ai o cameră spațioasă, poți face loc unei măsuțe de toaletă sau unor fotolii discrete pentru citit sau discuții în doi, în cazul serilor în care somnul nu vrea să-și facă simțită  prezența.
  4. Pentru un dormitor mic, apelează la trucuri. Adaugă lămpile fixate pe pereți pentru a da senzația unei camere luminoase și spațioase.

Spor la amenajat și decorat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

Latest

Mituri legate de reciclarea plasticului

In intreaga lume, se folosesc zeci de milioane de plastic in fiecare an, iar in prezent, doar un sfert din acesta este reciclat. Producerea...

GLAMI iti prezinta Barbiecore, trendul verii 2023

Papusa Barbie, o legenda pentru copiii multor generatii, a prins viata de curand intr-un film ce a acaparat marile ecrane. Si, odata cu noua...

Cerceii din aur: cum alegi un model care sa fie mereu la moda?

Cerceii sunt acele accesorii nelipsite din garderoba oricarei femei. Fie ca sunt din materiale neconventionale sau dimpotriva, din metale pretioase, cercei din aur pe...

Ingrijirea parului, tratamente naturale pentru un par frumos si sanatos

Suntem femei si "DA", ne dorim sa avem parte de cel mai frumos par, intr-un timp cat mai scurt daca se poate. Iar acest...

Reguli de bază prin care să eviți să fii ,,păgubit” de instituțiile de credit

Instituțiile bancare, dar și cele nebancare, sunt obligate prin lege să prezinte consumatorilor toți termenii și toate condițiile aferente produselor pe care le comercializează,...