Sezonul de vara vine cu bogatie in farfurie si cum o dieta sanatoasa se pastreaza cu varietate nu ezita sa consumi din toate cate putin. Totusi sunt alimente mai valoroase ca altele si asta pentru ca au in compozitie o serie de compusi care sustin sanatatea si care imbogateste organismul. Iata care sunt alimentele minune pe care trebuie sa le consumi in timpul verii.
Afine
Afinele sunt aurul negru al naturii, mici, acrisoare, cu aroma rafinata impresioneaza prin gustul catifelat. Totusi nu doar calitatile gustative si olfactive le fac atat de apreciate cat si valoarea nutritiva cu care sunt incarcate, care le transforma in alimente cheie pentru mentinerea in stare optima a starii de sanatate. Micile fructe sunt bogate in elemente chimice care sustin sanatate, au cantitati importante de antioxidanti si vitamina C, intaresc sistemul imunitar, reduc nivelul de radicali liberi, imbunatatesc aspectul pielii, regleaza greutatea corporala.
Cirese
Pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de valoroase aceste fructe de vara. Caracterul sezonier le transforma in ingrediente cheie pentru organism. Beneficiile cireselor sunt numeroase, ele pot fi consumate in cantitati mai mari fata de alte fructe, asta pentru ca vin cu incarcatura calorica redusa. In plus sunt bogate in nutrienti care ajuta la dezintoxicarea si depurificarea organismului.
Pastaile
Daca in celelalte anotimpuri pastaile pot fi consumate congelate sau in conserva acum este momentul sa te bucuri de avantajele lor proaspete. Sunt bogate in fibre, minerale si vitamine si pot fi consumate in cantitati generoase pentru ca au aport caloric mic. Pot fi transformate in mancarica, salata si aperitive, sunt gustoase si nu trebuie sa lipseasca din alimentatie in sezonul de vara.
Catina
Catina este un alt fruct cu proprietati deosebite. Este bogata in saruri minerale, vitamine, acizi esentiali si alti compusi care imbunatatesc sanatatea. Boabele marunte de catina ajuta reglarea greutatii corporale, fiind un depurativ eficient, imbunatatea activitatea sistemului imunitar, reduc radicalii liberi, ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor si favorizeaza vindecarea ranilor provocate de acnee sau arsuri solare. Poate fi consumata in smothieuri, ceai, cu miere sau in diferite sucuri.
Pepenele galben
Pepenele galben este un fruct de vara cu numeroase beneficii. Este dulce, zemos, parfumat si satisface simturile, insa in acelasi timp este valoros. Miezul sofisticat al acestui fruct are in compozitei numeroase vitamine care sustin sanatatea. Poate fi consumat in siguranta si de personale care sufera de diabet, pentru ca ajuta la reglarea nivelului de insulina din sange. Este bogat in apa si electroliti, intareste sistemul imunitar, scade tensiunea arteriala si imbunatateste aspectul pielii.
Acestea sunt doar cateva dintre fructele care sustin sanatatea datorita bogatiei de nutrienti totodata sunt si fructele care rasfata papilele gustative si nasul cu parfum de vara.