Kino Med

Afecțiunile coloanei vertebrale pot provoca durere și disconfort, dar nu trebuie să vă împiedice să trăiți o viață plină. Trebuie doar să găsiți tratamentul potrivit.

Există multe afecțiuni ale coloanei vertebrale care cauzează durere și disconfort, dar cele mai multe dintre ele nu necesită intervenții chirurgicale sau alte proceduri invazive pentru a fi tratate. Cel mai bun mod de a determina dacă aveți o afecțiune a coloanei vertebrale este să vă consultați medicul.

Cifoza este termenul medical pentru o coloană vertebrală cocoșată sau curbată. Aceasta afectează cel mai adesea femeile care au peste 50 de ani. Curbura poate fi ușoară sau severă, dar de obicei provoacă dureri în zona lombară și în gât. Este cauzată de mușchii slabi ai spatelui și de o tensiune în piept.

Scolioza este o curbură anormală a coloanei vertebrale dintr-o parte în alta. Această afecțiune poate fi cauzată de genetică sau de traume în timpul pubertății sau a creșterii. De asemenea, poate fi cauzată de probleme neurologice, cum ar fi paralizia cerebrală sau spina bifida. Scolioza poate provoca dureri într-o parte a spatelui sau în ambele părți, în funcție de locul în care apare curbura în coloana vertebrală.

Hiperlordoza este o afecțiune în care pelvisul se înclină înainte și partea inferioară a spatelui se arcuiește în sus. Acest lucru duce la o postură de balansare a spatelui care poate fi dureroasă sau incomodă pentru unele persoane. Această afecțiune poate duce la durere și rigiditate în această regiune, precum și la spasme musculare.

Exerciții pentru spate

Exercițiile de forță pentru spate sunt cele mai eficiente pentru tratarea acestor afecțiuni, deoarece acestea stimulează musculatura spatelui și a aparatului locomotor. Aceste exerciții au rolul de a îmbunătăți flexibilitatea coloanei vertebrale.

Cifoza este o afecțiune în care coloana vertebrală a pacientului este curbată spre exterior

Acest lucru se datorează adesea unui dezechilibru în creșterea musculară sau unei posturi proaste. Ea poate fi tratată prin terapie fizică și terapie prin masaj, care va ajuta la corectarea posturii pacientului. De asemenea, pacientul ar trebui să încerce să evite să stea în picioare pentru perioade lungi de timp, deoarece acest lucru va face ca coloana vertebrală să se curbeze și mai mult într-o poziție nefirească.

Scolioza este o afecțiune în care coloana vertebrală a pacientului se curbează

Scolioza este curbura coloanei vertebrale care o face să arate ca o formă de “S” atunci când este privită din lateral. Poate apărea la orice vârstă, dar cel mai adesea începe în timpul pubertății. Scolioza poate fi de la ușoară la severă și poate necesita o intervenție chirurgicală pentru a o corecta dacă provoacă durere sau alte probleme. Pentru tratarea scoliozei, specialiștii din clinica Kinomed vor lua în considerare severitatea curburii, vârsta pacientului, starea fizică și alți factori.

Hiperlordoza este o curbură spre exterior a coloanei vertebrale la nivelul vertebrelor cele mai joase

Acest lucru face ca abdomenul să iasă în afară și împinge fesele în față. Poate fi cauzată de o postură proastă sau de șederea frecventă pe scaune tari, fără suport pentru spate dar poate fi și ereditară. Această afecțiune afectează mai ales femeile tinere care o experimentează în timpul sarcinii (lordoză legată de sarcină), deși apare și la bărbați și la persoanele în vârstă care au pierderi osoase osteoporotice sau alte modificări degenerative asociate cu îmbătrânirea.

Kinetoterapia este un tratament care folosește mișcarea și masajul pentru a ajuta la vindecarea leziunilor coloanei vertebrale

Acesta poate fi utilizat împreună cu alte forme de terapie, cum ar fi fizioterapia. Tratamentul presupune folosirea unui masaj ușor pentru a ameliora durerea și spasmele musculare la nivelul gâtului, spatelui sau în alte zone ale corpului. De asemenea, ajută la creșterea fluxului sanguin în zonele lezate și poate reduce inflamația.

Scopul kinetoterapiei este de a îmbunătăți mobilitatea, reducând în același timp durerea, astfel încât să puteți desfășura activitățile zilnice fără disconfort sau limitări.

Fizioterapia sau utilizarea agenților fizici, cum ar fi căldura, lumina, curentul electric, undele magnetice sau mecanice, este o modalitate rapidă și eficientă de a trata afecțiunile coloanei vertebrale.

Utilizarea fizioterapiei s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru diverse afecțiuni ale coloanei vertebrale. Acest lucru se datorează faptului că îmbunătățește circulația și reduce inflamația din organism. De asemenea, îi poate ajuta pe pacienții cu probleme de mobilitate să își recâștige forța în mușchi și articulații. Tratamentele de fizioterapie sunt, de asemenea, cunoscute pentru a reduce durerea și disconfortul asociate cu anumite afecțiuni, cum ar fi osteoartrita și artrita reumatoidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here